Search
Close this search box.

SBC Seven: een stevige nummer 5 positie

Foto: SBC Seven

SBC ‘Seven’ blinkt uit in het uitvoeren van de underdog positie.

In de topper tegen Braakhuizen ‘Seven’ was namelijk al snel duidelijk dat de Sonnenaeren kwalitatief toch een heel stuk onder deden voor hun Geldropiaanse concurrenten. Het werd op vijandig terrein uiteindelijk 9-4.
Al snel werd het de Oranje-Zwarten duidelijk gemaakt dat er niets te halen viel tegen de nummer 2 uit de competitie.

Deze lastige concurrent kwam al snel op voorsprong, dit door een assist van Kalf (Kevin van de Gevel, red.), die een voorzet had gegeven door de eerste aftrap precies in de voeten van zijn tegenstander te spelen. Deze pass was echter wel zuiverder dan menig van zijn andere passes die wel naar zijn eigen spelers gericht waren. Echter heeft hij hier wel de Zwabberaward mee gewonnen. Kevin, gefeliciteerd!

12241610_987162008012834_2718805600834406208_n

Na het eerste doelpunt lag ook snel de 2-0 al in het netje van ‘Seven’. Echter kwamen ze tien minuten later weer helemaal in de wedstrijd. Een door BabeNektas (Eimantas Babeckas, red.) gefingeerde overtreding resulteerde in een vrije trap op een toplocatie, met uitzicht op de goal en zon op het zuiden. Deze vrije trap werd netjes benut door de Rooije Vos en SBC ‘Seven’ was weer helemaal terug in de wedstrijd. Echter was dit gevoel van pure euforie maar van korte duur. De reactie van Braakhuizen lag uiteraard al klaar en op slag van rust werd het toch nog 4-1.

In de tweede helft probeerde SBC weer snel terug te komen in de wedstrijd. Door grote inzet van de Rooije Vos (en een beetje iets te scherp vlaggenierswerk van Casanova Mark Sanders, en de keeper van Braakhuizen) werd het 4-3.

Ook deze voorsprong was niet lang houdbaar, en de score escaleerde snel volledig de pan uit naar 9-3. Dit tot grote frustratie van zowel Casanova (Mark Sanders, red.), die inmiddels van vlaggenier naar centraal middenvelder was gepromoveerd, en Piotrek Novak (Piotr van Rijssel, red.) die dit elk op hun eigen manier probeerde te verwerken. Casanova probeerde zijn levensmoeheid te uiten door met een prachtige zaag zijn tegenstander de horizontalizeren, echter, hij heeft hier wel de Gouden Zaag van deze week mee weten te verwerven. Mark, Gefeliciteerd!

De tweede in dit verhaal, Piotrek Novak, wist zich terug te vechten door met een prachtige gool waar menig Eredivisie-vedette nog een puntje aan kon zuigen en zo het Sonse team naar een kansrijke 9-4 positie hielp.
Deze kans werd echter niet verder benut en zoals eerder vermeld strandde de score op 9-4.

De coach van SBC ‘Seven’ liet achteraf weten teleurgesteld te zijn: ‘We hadden ons meerdere malen teruggevochten en kansrijke posities genoten, jammerlijk hebben we die niet kunnen genieten. Ik wilde zelf echt wel mijn beste beentje voorzetten, maar als dat beentje een verrekte enkel heeft kom je daar niet heel ver mee’ aldus de keuzeheer die nog steeds lijdt aan een zware enkelblessure. Hij liet in een reactie wel weten te denken sneller te herstellen door alle hartverwarmende reacties die hij van de fans had ontvangen.

Het verlies van deze week heeft ook deze week geen invloed gehad op de 5e plek op de ranglijst. Deze plek staat zoals fransie wraptastic zou zeggen ‘Steady as a rock’ voor SBC ‘Seven’. Echter hebben ze op deze hoge notatie wel veruit het slechtste doelsaldo van de competitie met 19 voor en maar liefst 41 tegen in de negende speelronde.

In de tiende speelronde volgende week nemen de Sonnenaeren het op tegen RKSV Heeze 6. Dit team staat op de 10e plek in de competitie en is er dus een wereld van mogelijkheden voor SBC ‘Seven’. Deze thuiswedstrijd zal om 12.00u aanvangen en u bent uiteraard van harte uitgenodigd uw favoriete team te aanschouwen op de eigen Schuttersheide! Hopelijk tot dan!

Volg SBC Seven ook op Facebook.

Lees ook