Zoek
Sluit dit zoekvak.

SBC Seven: overwinterd op de achtste plaats

Foto: SBC Seven

SBC ‘Seven’ overwinterd in Zondag 6e klasse Reserve.

Een verlies tegen Nieuw Woensel 9 op vijandig terrein kon daar geen verandering in aan brengen. Het werd op de Eindhovense velden 3-1 na een zenuwslopende wedstrijd. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op en ‘Seven’ wist steeds beter hun kwaliteiten te uiten. Dit geweldige spel wat uiteindelijk werd gemanifesteerd leed tot irritatie voor de Nieuw Woensel spelers en dit resulteerde in verschillende opstootjes door de geïrriteerde Eindhovenaren.

Casanova (Mark Sanders, red.) wist zich niet onder een kleine agressieve interventie met een Nieuw Woensel speler (en uiteraard al zijn neven die weldra beschikbaar waren) te ontkomen. Er werd goed defensief spel gespeeld, ten aanzien van Mark ‘Casanova’ Sanders, maar ook ten aanzien van het voetbaltechnische spel. Nieuw Woensel probeerde op de counter te spelen, wat niet direct tot het gewenste resultaat leidde.

Echter konden de Sonnenaeren niet aan een tegendoelpunt ontkomen toen Pinda (Robin Sanders, red.) in een vlaag van verstand verbijstering de bal verwisselde met de enkel van zijn directe opponent, in het strafschopgebied. Hierdoor voelde de arbitrage zich genoodzaakt een penalty toe te kennen aan het thuisspelende team. Andere doelpunten van dit team kwamen door zogeheten frot-goolen uit dode spelmomenten. Namens SBC ‘Seven’ was Piotrek (Piotr van Rijssel, red.) trefzeker. Door vakkundig de bal op het juiste moment te raken wist hij zelfverzekerd de bal achter de keeper te krijgen.

Er was tijdens de wedstrijd een zekere controverse rond te beslissingen van de arbitrage. De voorzitter van de supportersvereniging die als vlaggenier fungeerde werd meerdere malen genegeerd door de scheidsrechter, welke ook vele opstootjes vanuit het agressieve Eindhovense team zonder aandacht aan te besteden af wist te doen.

Naast het verlies van 3 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap, ging er langs de kant nog iets veel dierbaarders verloren. Zoals het een echte ‘Sevennaer’ betaamt stonden Joost ‘Euh Teine’ van den Heuvel en de coach (Stijn Verhagen, red.) bier te drinken. Bij het sluiten van de jas van de coach ging het eerste pilsje verloren en aangezien van den Heuvel hierdoor erg van slag was, was hij tijdelijk niet heel oplettend en een stuiterende bal over de zijlijn vanuit het veld elimineerde ook de inhoud van zijn goudgele spraakcilinder. Het verlies van deze dierbare pilsener werd in de tweede helft herdacht met een minuut stilte bij aanvang.

Zowel de ZwabberAward als de Gouden Zaag gaan deze week naar de rechtmatige eigenaars. Respectievelijk Zwabber D (Dennis van den Heuvel, red.) en Botte Zaag (Nick der Kinderen, red.). Zwabber vergaarde zijn award met een schot ‘op goal’ dat maar rakelings de cornervlag miste en Botte Zaag wist zijn trofee binnen te halen met een actie waarmee de beste man niet onder deed voor Zaagkoningen als Nigel de Jong.

Het verlies was niet dermate erg dat overwintering in de Zondag 6e Klasse Reserve in gevaar kwam. Echter zijn de Sonnenaeren wel hun 5e plaats verloren en zijn met 3 plaatsen gezakt naar plek 8 in de lijst der lijsten. Met deze uitgangspositie gaan de mannen de winterstop in, de volgende wedstrijd zal op het eigen front plaatsvinden op 14 februari.

SBC ‘Seven’ dankt u voor uw support in 2015. Daarnaast wensen we u een fijn uiteinde en alvast de beste wensen voor 2016. Dat er maar veel goolen gemaakt mogen worden, en er veel gezaagd mag worden.

Volg SBC Seven ook op Facebook.