Scott Mickelson en Jacques Ellis bij Lazy Sonnie in oktober

Scott Mickelson te gast bij Lazy Sonnie Afternoon in oktober
Foto: Scott Mickelson (aangeleverd)

Na het optreden van Rosa Spruit en Guy Verlinde (B) in september heeft het akoestische rootspodium Lazy Sonnie Afternoon zondag 2 oktober opnieuw een topbezetting in de Kapelzaal van La Sonnerie.

Scott Mickelson (USA)

Scott Mickelson is een artiest/producer uit San Francisco. Zijn debuutalbum ‘Flickering‘ stond op de Grammy-lijst voor Best Folk Album en Best Roots Music Performance. De opvolger ‘A Wondrous Life‘ kreeg geweldige recensies in de VS en daarbuiten, wat leidde tot zijn eerste Europese tour in 2019. Hij produceerde onlangs de veelgeprezen benefietcompilatie ‘Blanket The Homeless‘, met onder meer Grammy-winnaar Fantastic Negrito.

In 2020 bracht Mickelson ‘Drowning In An Inflatable Pool‘ uit om lovende recensies te krijgen in de Verenigde Staten en Europa. Op 19 november 2022 ging de eerste single/video ‘UNarmed American‘ in première op Americana U.K. De veelgeprezen nieuwe ‘Known To Be Unknown‘ werd uitgebracht in april 2022. Het is zijn vierde album met bezwerende rootsrock die een heel eigen invulling geeft aan het americanagenre.

Jacques Ellis (NL)

Als opener treedt op Jacques Ellis (geboren als David van den Berg), een Helmondse singer-songwriter. Door te schrijven over zijn rouwverwerking na het verlies van zijn moeder op tienjarige leeftijd, heeft Jacques een manier gevonden om muziek te creëren als ontsnapping en om innerlijke rust en duidelijkheid te vinden. De liedjes op zijn debuutalbum ‘Whatever You’ve Brought‘ zijn zowel dromerig en intiem.

In de muziek van Jacques Ellis is het zoeken naar waarheden de kern. Hij heeft met de singles ‘Swimming‘ en ‘Poetry & Song‘ aanzienlijke aandacht gekregen op de radio en Spotify playlists, ook vele goede recensies waren het gevolg op zijn debuut.

Praktische informatie

De entree bedraagt 10 euro en de aanvang is 15:30 uur in de kapelzaal van La Sonnerie.

Deze Lazy Sonnie Afternoon wordt afgesloten met een afterparty vanaf 17:30 uur in de lounge van La Sonnerie. Huisband Caponata brengt een heel nieuw repertoire waar de beentjes bij van de vloer kunnen. De afterparty is vrij toegankelijk.

QR code voor kaartjes voor Lazy Sonnie Afternoon

Post article

Post article