Scoutingvrijwilligers Son en Breugel zijn 605.280 euro waard

Scoutingvrijwilligers Son en Breugel zijn 605.280 euro waard
Foto: Ons Son en Breugel

Op woensdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Binnen Scouting zijn ruim 25.000 vrijwilligers wekelijks actief.

De scoutinggroepen van Son en Breugel hebben gezamenlijk in het kader van Nationale Vrijwilligersdag op 5 december een waardecheque overhandigd aan wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen. Op deze cheque staat een bedrag dat de waarde van alle scoutingvrijwilligers in Son en Breugel in het afgelopen jaar vertegenwoordigt, uitgedrukt in uren. Hiermee wil Scouting laten zien welke waardevolle bijdrage vrijwilligers leveren in hun gemeente.

Cheque

Op de cheque staat vermeld hoeveel uren Scoutingvrijwilligers zich in 2016 hebben ingezet voor hun scoutinggroep of -regio in Son en Breugel. Zij maken deel uit van een groep van ruim 25.000 vrijwilligers in heel Nederland die zich wekelijks inzet om ervoor te zorgen dat meiden en jongens zich persoonlijk kunnen ontwikkelen door het doen van uitdagende activiteiten.

Uitreiking

Op 5 december ging een delegatie van de gezamenlijke scoutinggroepen naar het gemeentehuis om de cheque uit te reiken aan wethouder Tom van den Nieuwenhuijzenr. De groepen vinden het belangrijk om dit aan te bieden aan de gemeente: “Onze leiding zorgt ervoor dat wij elke week uitdagende en leuke activiteiten kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente dit ook weet”, aldus de besturen van de groepen.

Reactie

De wethouder nam de cheque enthousiast in ontvangst van de Vera en Stefan. “Leuk om te zien dat de cheque ook echt door de jonge leidinggevende wordt overhandigd”, aldus wethouder Tom van den Nieuwenhuizen. “Het is goed om af en toe even stil te staan en te kijken wat hebben we met z’n allen bereikt en wat zetten we met z’n alle neer. Dit is een heel mooie en duidelijke manier waarop jullie je inzet voor de honderden jeugdleden uit Son en Breugel laten spreken in de vorm van deze cheque.” Vol enthousiasme liet van den Nieuwenhuizen de plek zien waar hij hem op gaat hangen op zijn kantoor.

Meer informatie over scouting in Son en Breugel vindt u op www.mgrbekkersgroep.nl of www.dutmella.nl.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play


Lees meer over de scouting


Post article

Post article