Search
Close this search box.

Sfeervol kerstconcert van malletgroep harmonie in Sint Genovevakerk

Sfeervol kerstconcert van malletgroep harmonie in Sint Genovevakerk
Foto: Ons Son en Breugel

Voordat het geweld van Ons Dorp Live afgelopen zaterdag losbarstte, verzorgde de malletgroep van harmonie Pro Honore et Virtute een sfeervolle kerstspecial in de Sint Genovevakerk in Breugel.

Voor deze gelegenheid werd een speciale line-up samgesteld. Naast de malletgroep zelf, onder leiding van Patrick van den Heuvel, zorgde ook het Sonse saxofoonkwartet Quad voor een warm begin van de avond. In de sfeervol verlichte kerk werden bekende nummers als Christmas Time is Here, Caroled Bells, Tis the Season en Sleigh Ride ten gehore gebracht, afwisselend door de veelzijdige slagwerkers op onder meer pauken, drumstel, marimba en xylofoon en de vier saxofonisten.

Naast de traditionele kerstnummers was er in het programma ook ruimte voor andere toepasselijke muziek in deze tijd van het jaar. Zo was er een mooi samenspel met de uitvoering van de Circle of Life tussen de malletgroep en de jeugdige Martijn Kraakman als solist op de trombone. Enkele nummers later klonk het mooie Sorry uitgevoerd door Arron van de Weijer op de trompet met het slagwerk in de begeleiding. Beide waren mooie voorbeelden van de kracht van de brede harmonie Pro Honore et Virtute. Verbinden door muziek en het geven van een podium aan jonge talentvolle muzikanten uit het harmonieorkest die zich willen ontwikkelen in hun hobby.

Sfeervol kerstconcert van malletgroep harmonie in Sint Genovevakerk

En dit geldt ook voor Quad, ontstaan als een initiatief van vier zeer ervaren PHEV-muzikanten, die hun passie voor de saxofoon nog meer vormgeven in dit kwartet. Van het resultaat hiervan hebben de bezoekers van de Sint Genovevakerk op zaterdagavond kunnen genieten. Ook vermeldenswaardig was de uitvoering van Gabriella’s Sang, voor deze gelegenheid gezongen door twee solisten van het Sons Kamerkoor; Dini Lange en Annemiek Hol.

Met het afscheidsnummer We wish you a Merry Christmas sloot de malletgroep dit unieke en intieme concert af. Een concert waarmee deze slagwerkers, Quad en de solisten een prachtig visitekaartje hebben afgegeven.

Wil je zelf eens kennis maken en een keer een repetitie van de harmonie bezoeken? Je bent van harte welkom in het Vestzaktheater tijdens een openbare repetitie van een van de muziekgezelschappen van PHEV. Zo repeteren ze op donderdagavond met de opleidingsharmonie (van 18:45 uur tot 19:45 uur) en het harmonieorkest (van 20:00 uur tot 22:00 uur). De slagwerkers zijn op vrijdag aan de beurt met eerst de jeugd van de twee percussiegroepen (van 18:00 uur tot 19:15 uur) en daarna de malletgroep (van 19:30 uur tot 21:00 uur). De jongste muzikanten repeteren op dinsdag van 19:00 uur tot 19:45 uur in het samenspeelorkest. Kortom binnen de harmonie is er volop keuze hoe en wanneer je wil kennis maken. Wil je meer weten, kijk dan op de website www.phev.nl of stuur een bericht naar opleidingen@phev.nl.