Zoek
Sluit dit zoekvak.

Simone heeft haar doel bij de Afval Challenge bijna bereikt

Foto: Ons Son en Breugel

Simone ging van 130 kilo naar nu bijna 77 kilo. Met de hulp van de Afval Challenge weet ze haar doel te bereiken.

Simone is voor ons een bekend gezicht: vorig jaar deed ze ook al mee aan de Afvalrace. “Dat klopt, ik ben toen 25 kilo afgevallen.” Terechte vervolgvraag was dan ook waarom ze besloot voor de tweede keer mee te doen. “Omdat ik een doel voor ogen heb van 77 kilo en die wil ik gewoon halen. Toen ik begon met de Afval Challenge zat ik er nog 38 kilo van af. Met 77 kilo heb ik net een gezond BMI, van overgewicht naar gezond. Ik wil die 77 kilo halen.”

“Ik heb wel echt getwijfeld omdat vorig jaar een stuk zwaarder was. Ik twijfelde of ik wel mee wilde doen met de Afval Challenge. Maar uiteindelijk hebben Bas en twee vriendinnen me overgehaald om toch maar mee te doen. Mijn twee vriendinnen hebben de vorige keer ook meegedaan en doen nu ook weer mee.

Op het moment dat we Simone spraken zat ze nog maar enkele kilo’s van haar doel af. “ik heb nog drie kilo te gaan, maar ik wil nog even knallen.” Dat is in totaal een gewichtsverlies van 50,5 kilo sinds begin 2016. “Dat is bijna de helft. Ik woog 130 kilo, dat is echt mijn top.” Nu in 2017 ziet Simone er hartstikke goed uit. “Maar het is die drie kilo die nog aan me knaagt.”

“Ik voel me 15 jaar jonger. Ik ben 37, maar ik voel me alsof ik weer 22 jaar ben. Ik heb artrose in mijn knie, die is ooit aan vervanging toe. Maar toen ik 130 kilo woog kan ik nog niet eens fatsoenlijk lopen. Nu kan ik rennen.” Simone zit nu wel in een fase waarin sporten verminderd effect heeft. Samen met Maylee, de voedingsconsulente van Puur In Balans, werkt ze volop aan haar macro’s om dat laatste zetje te geven.

De persoonlijke coaching krijgt Simone van Bas. “Ik heb heel veel aan Bas, fysiek maar ook mentaal. Tijdens de Afvalrace had ik Bas niet als personal trainer. Beide trainers hebben hun plus- en minpunten, maar Bas is heel empatisch. Hij weet mensen die op een gegeven moment een ‘mental breakdown’ krijgen goed te helpen. Dan is het zaak dat iemand je oppakt.”

Simone heeft een zoontje van 4 jaar. Ze is blij dat ze hem gezond op kan zien groeien. “Ik kan met hem spelen. Dat is ook één van de redenen geweest om de stap te maken om af te vallen. Ik wil er over 15/20 jaar nog voor hem zijn.” Haar man staat vierkant achter Simone. “110%, die steunt me in alles wat ik doe.” Persoonlijk sport de man van Simone één keer in de week, vanwege zijn drukke baan is daar moeilijk tijd voor te vinden. Wel eet hij samen met Simone mee om zo toch gezond te blijven. “Hij heeft daarin geen keus.”

Met de steun van haar familie, SonSport, personal trainer en vriendinnen gaat die 77 kilo ongetwijfeld lukken.


Lees meer over de Afval Challenge


Volg de strijd tegen de kilo’s in de Afval Challenge

De Afval Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Sonsport Active Centre, Puur In Balans en Ons Son en Breugel.