Sint-Genovevakerk rood aangelicht voor Red Wednesday

De Sint-Genovevakerk in Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De Sint-Genovevakerk wordt woensdag 24 november ’s avonds, samen met honderden kerken en andere gebouwen wereldwijd, in het rode licht gezet. Ook in Nederland worden tientallen gebouwen rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt de Odaparochie aandacht voor vrijheid van godsdienst in het algemeen en de vervolging van christenen in het bijzonder.

De parochie doet mee aan #RedWednesday, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Christenen vandaag de dag worden vervolgd.

Met hun actie #RedWednesday wil ‘Kerk in Nood’ mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Bisschop Mgr. de Korte schrijft: “Vrijheid van godsdienst is een groot goed. Geloven kan nooit samengaan met dwang en geweld.”

“Helaas moet de kerkgemeenschap constateren dat miljoenen christenen in vele landen omwille van hun geloof in Christus worden vervolgd. Het is goed dat wij voor hen bidden en in hun noden voorzien. #Red Wednesday is een prima actie om voor de christenvervolging aandacht te vragen.”

Post article

Post article