Search
Close this search box.

Slagwerkers Malletgroep Pro Honore et Virtute swingend het jaar uit

Slagwerkers Malletgroep Pro Honore et Virtute swingend het jaar uit
Foto: Pro Honore Et Virtute

Dat Harmonie Pro Honore et Virtute niet alleen beschikt over enkele prima harmonieorkesten, maar ook over geweldige slagwerkers werd afgelopen zondag weer eens duidelijk gemaakt in het Vestzaktheater.

Met het Drieluik Slagwerkconcert sloot de Malletgroep van Pro Honore et Virtute het jaar grandioos swingend af. “Tijdens een optreden van de Harmonie staat het slagwerk achter op het podium, maar geef je ze volle vloer dan hoor je pas echt hoe ze prachtige muziek maken”, aldus voorzitter Henk Vogels zeer treffend opmerkte.

Dit drieluik concert was dan ook een prima gelegenheid om vol van te genieten. Naast de 14 slagwerkers van onze eigen Malletgroep onder leiding van dirigent Patrick van den Heuvel, gaven ook de slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps onder leiding van Paul van Lokven en de slagwerkgroep ODIO uit Vinkel met als dirigent Ton van de Veerdonk hun muzikaal visitekaartje af.

“Swingend de gehele wereld over met deze gasten”, zei een dame uit het publiek enthousiast terwijl ze haar dansende dochter in de gaten hield. Bij slagwerk denk je uiteraard al snel aan trommels, drums, pauken, bongo’s en bekkens. Maar er is zoveel meer waar deze slagwerkers over beschikken. Wat dacht u van de prachtige klanken van de Afrikaanse djembés of de Cubaanse conga’s. De melodische xylofoons, vibrafoons en klokkenspellen, waar je gewoonweg niet bij stil kunt zitten. Of de meer, bijna meditatieve, oosterse klankschalen en gongs.

Geen wonder dan ook dat met mooie ritmische en melodische nummers uit alle windstreken deze slagwerkers het publiek telkens verrasten. Van de Oriënt via de Bossa Nova tot aan de wereldberoemde Ierse dansshow Lord of the Dance. We hoorden Latijns-Amerikaanse dansnummers en de “Barbers in tha House”. Een speciaal moment was er voor Stephan Sanders van ons eigen Pro Honore, die door Henk Vogels en de slagwerkers zelf geëerd werd voor zijn jarenlange inzet voor o.a. de Malletgroep en de Leerlingpercussiegroep van Pro Honore. Een altijd drijvende en motiverende kracht en geweldige slagwerker, wat hij ook zondag nog duidelijk liet horen op het drumstel.

Met de grote concerten Maestro (op 10 juni) en het jeugdspektakel Music in Blue in het najaar kijkt Pro Honore et Virtute vooruit naar 2017. Tijdens het eerstvolgende concert op vrijdag 3 februari zal de Harmonie afscheid nemen van dirigent Martien Maas. U bent alle ook dan van harte welkom voor zijn laatste concert als muzikaal leider van Pro Honore et Virtute.

Voor meer informatie over Pro Honore et Virtute en haar zeven muziekgezelschappen: zie www.phev.nl, of neem contact op met communicatie@phev.nl of 0499 – 842383.


en maak kans op een complete metamorfose 


Lees meer over Pro Honore Et Virtute