Zoek
Sluit dit zoekvak.

Slagwerkers van Pro Honore et Virtute in de prijzen op solistenconcours

Slagwerkers van Pro Honore et Virtute in de prijzen op solistenconcours
Foto: Hans Waals

Geef ze een marimba en stokken en ze zijn niet meer te stoppen.

Vorig jaar behaalde twee jonge slagwerkers van het harmonieorkest van Pro Honore et Virute, Wouter Vogels en Ewoud Meertens, tijdens een prima concours in de vierde divisie al hoge cijfers. Afgelopen zondag 25 maart bespeelden ze in de tweede divisie (twee stappen hoger) wederom schitterend de marimba op het solistenconcours voor blazers en slagwerkers van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Sambeek.

Ewoud behaalde met 85 punten een eerste prijs. Wouter behaalde met maar liefst 88 punten niet alleen een eerste prijs, maar ook de hoogste score van alle deelnemers. Voor beide leerlingen van slagwerkdocent Patrick van den Heuvel betekende dit bovendien directe plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen op 16 juni in Berlicum. Met zo’n hoge score sla je de Brabantse kampioenschappen gewoon over.

Harmonie Pro Honore et Virtute is enorm trots op deze jonge talenten, die aantonen dat hard oefenen op je muziekinstrument prima samen gaat met plezier maken en optreden voor publiek en jury. Meer weten over de mogelijkheden om ook slagwerk of een ander instrument te bespelen? Kijk dan op de website van Pro honore et Virtute: www.phev.nl, of stuur een mail naar Freddie Louwers: opleidingen@phev.nl.

Neem dan contact met ons.