Slechts 18% van lokaal coronasteunfonds uitgegeven in 2021

Berekening van het lokale coronasteunfonds met rekenmachine
Foto: Pixabay CC0

Nederland is weer open en de balans kan opgemaakt worden: hoeveel van het lokale coronasteunfonds is uitgekeerd aan inwoners en ondernemers?

De gemeenteraad stelde 200.000 euro aan gemeentelijke eigen reserves beschikbaar om mensen door de coronacrisis heen te krijgen. Als mensen niet aan de voorwaarden voldeden om aanspraak te maken op de bestaande financiële regelingen en voorzieningen, kon een verzoek ingediend worden voor een financiële bijdrage uit het lokaal coronasteunfonds.

Een noodzaak, vonden alle partijen in de gemeenteraad. Nodig omdat er signalen waren dat lokaal maatwerk op zijn plek was voor een beperkt aantal inwoners, al dan niet met een eigen onderneming, die tussen wal en schip dreigden te raken.

Balans opmaken

Nu de coronacrisis op zijn retour is en Son en Breugel de draad weer oppakken, kan de balans op worden gemaakt van de hoeveelheid steun die gegeven is uit het steunfonds. “Tot nu toe is er in 2021 35.403 euro aan verzoeken gehonoreerd,” laat de gemeente weten. Dat betekent dat 18% van de totale beschikbare financiële steun uit is gegeven.

Het lokale coronasteunfonds wordt, als het aan de gemeente ligt, per 1 juli 2022 gesloten. “Mede gezien het sluiten van landelijke coronaregelingen en uitblijven van aanvragen.” De gemeenteraad praat op 23 juni 2022 over dit voorstel.

Post article

Post article