Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sluiting bedrijfspand Ekkersrijt 3014 na vondst hennep

Sluiting bedrijfspand Ekkersrijt 3014 na vondst hennep
Foto: Pixabay CC0

Locoburgemeester Visser heeft per direct een bedrijfspand op Ekkersrijt te Son en Breugel gesloten. De politie heeft daar afgelopen dinsdag een grote hennepkwekerij aangetroffen.

Aanleiding besluit

De politie heeft op 18 juli 2017 een onderzoek ingesteld bij het bedrijfspand op Ekkersrijt. Zij trof daar een grote en zeer professionele hennepkwekerij aan. In het bedrijfspand werden o.a. ongeveer 1500 wietplanten aangetroffen en meerdere goederen ten behoeve van hennepteelt. Hennep is een plant die is aangewezen in lijst II van de Opiumwet (softdrugs) en valt onder de verbodsbepaling van artikel 3 van de Opiumwet. In het verleden is bij dit bedrijfspand ook tweemaal een hennepkwekerij aangetroffen.

De locoburgemeester sluit het pand voor onbepaalde tijd met een minimum van een jaar op basis van het Damoclesbeleid. Tot sluiting wordt overgegaan ter bescherming van de openbare orde, veiligheid en het woon- en leefklimaat en maakt een einde aan de verboden situatie. Op deze manier wordt de loop naar het pand vanuit het criminele circuit doorbroken. Ook wil de locoburgemeester hiermee een signaal afgeven aan de samenleving.

Het Damoclesbeleid in de gemeente Son en Breugel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play