Zoek
Sluit dit zoekvak.

Snow Radio wil iedereen samensmelten voor stichting Goud Voor Oud

Snow Radio wil iedereen samensmelten voor stichting Goud Voor Oud
Foto: Ineke van Uden

Vanaf 25 december wordt de kiosk een week lang omgetoverd tot de radiostudio van Snow Radio. Het doel: geld ophalen voor stichting Goud Voor Oud.

“We speelden al langer met het idee om een goede doelen actie te organiseren,” zegt Rutger van der Heijden, samen met Toine Buytels initiatiefnemer van Snow Radio. “SamenLoop Voor Hoop heeft in 2016 heel veel teweeg gebracht in dit dorp. Veel mensen vroegen zich af of in 2017 weer een editie zou worden georganiseerd. Ons leek het leuk om een jaarlijkse goede doelen actie te organiseren, waarbij heel Son en Breugel samenkomt om geld op te halen voor een goed doel.”

Toine Buytels: “van daaruit is het idee ontstaan om een ‘glazen huis’ actie te organiseren. We maken vanaf 25 december van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds live radio vanaf de kiosk waar wij een tijdelijke, transparante radiostudio neerzetten. Mensen kunnen langskomen om naar muziek te luisteren, een praatje te maken en biedt een podium voor artiesten en talenten. Uiteindelijk maken we Snow Radio samen en hopen we hiermee een leuk bedrag op te halen voor een goed doel.”

Het goede doel voor dit jaar was al snel gevonden: stichting Goud Voor Oud. Het gezicht van de stichting, Nancy van Heeswijk, was meteen enthousiast toen de heren het idee deelde. “Ik kon ze wel om hun nek vliegen van blijdschap. Zo’n mooi idee waarmee ze de ouderen in Son en Breugel willen helpen, hoe gaaf is dat?” Stichting Goud Voor Oud maakt professioneel entertainment in verzorgingstehuizen mogelijk. “Wij zien ouderen helemaal opleven als onze artiesten komen optreden. De budgetten van verzorgingstehuizen komen steeds meer onder druk te staan waardoor hoogwaardige entertainment niet meer mogelijk is.” Samen met haar partner Franc Speetjens van Multi Show Productions werd meteen de medewerking toegezegd aan Snow Radio.

Leuke initiatieven

Naast het ophalen van geld wil Snow Radio een leuke toevoeging zijn op de feestelijkheden in het centrum met kerst. Met leuke optredens van artiesten uit Son en Breugel en daarbuiten, demonstraties en leuke andere initiatieven willen zij een week lang Son en Breugel samensmelten. “Diverse artiesten uit Son en Breugel hebben hun medewerking al toegezegd,” zegt Toine. “Onder andere Harvest Moon, Kevin Bachus, Jordy Xhofleer en Black Hol Sun komen langs voor een optreden. De Drie ??? spelen met het idee om een lang gekoesterde wens uit te laten komen: een hoorspel maken.”

“Ook willen onder andere Peter Jansen, Remco Heeren, Giel Hilgerdenaar en de Djuice DJ’s van jongerencentrum Oase graag achter de draaitafel komen staan. We zijn in gesprek met Radio S&B om te kijken of zij ook mee willen helpen.” Uit de stal van stichting Goud Voor Oud zal ook een blik aan artiesten open worden getrokken die belangeloos hun medewerking toe hebben gezegd. De organisatie zegt open te staan voor leuke ideeën van iedereen.

Momenteel is de organisatie druk in de weer om alles te organiseren. Rutger: “het is nog even kijken wanneer we stoppen. Het liefst willen we door tot 31 december ’s middags en we hopen dat dat mogelijk is.” De vergunning voor het evenement moet nog worden afgegeven, maar in het gemeentehuis is er aan enthousiasme geen gebrek. Ook wordt druk verbinding gezocht met de andere activiteiten in het centrum om te zien of de versterking in samenwerking kan worden gevonden. Als 2017 een succesvolle editie wordt, hoopt de organisatie Snow Radio jaarlijks terug te laten komen.

Meedoen

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan Snow Radio om het initiatief nog leuker te maken? Via info@snowradio.nl of de Facebookpagina kan verbinding worden gezocht met de organisatie. Vanaf 1 december kan je terecht op de website van Snow Radio voor alle informatie en het programma.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play