Soap omtrent asfaltberg nog lang niet ten einde

Foto: Google Maps

De rechtbank in Den Bosch boog zich vandaag opnieuw over de zaak tussen de eigenaar van Ekkersweijer en A. Janssen B.V.

De rechter uitte zijn ongenoegen over het juridische getouwtrek volgens het Eindhovens Dagblad. Met “Tja, daar zit u weer hè…” opende de rechter de zoveelste zitting.

Onderwerp is de asfaltberg bij Recyclingbedrijf A. Janssen in Son, wat er onder meer voor heeft gezorgd dat recreatievijver Ekkersweijer afgezet is met een groot hek wegens verontreiniging. Volgens Roland van Pelt, eigenaar van Ekkersweijer, is er geen spraken van afvalverwerking van de asfaltberg, maar van een stort.

Van Pelt wil dat de provincie ingrijpt en spande twee zaken aan bij de Raad van State. De rechter boog zich vandaag over de vraag of de provincie moet handhaven. In het voorjaar zal er een uitspraak worden gedaan.

Ondertussen heeft A. Janssen een thermische reinigingsinstallatie aangeschaft, die minerale afvalstoffen, waaronder teerhoudend asfalt, ontdoet van schadelijke organische verbindingen door toepassing van een vergassingstechniek. Vrijgekomen warmte wordt gebruikt om elektriciteit op de wekken. De gereinigde eindproducten worden gebruikt als hoogwaardig toeslagmateriaal in de asfalt-, beton- en betonwarenindustrie of direct toegepast als grondstof.

Post article

Post article