Social Sofa komt meer tot z’n recht op nieuwe locatie

De social sofa op de hoek van het Raadhuisplein tegenover het gemeentehuis
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Een gemozaïekte betonnen social sofa is gemaakt om op te zitten, maar zou niet hoeven te concurreren met andere bankjes in de omgeving.

Son en Breugel kent twee zogenaamde ‘social sofa’s‘: eentje staat in het centrum van Breugel en eentje staat in het centrum van Son. De betonnen bankjes zijn voor inwoners van Son en Breugel bewerkt met mozaiek in de zomer van 2019. De plaatsing van het bankje in Son was echter verre van ideaal. “De social sofa is geplaatst voor de Aldi,” zei Peer Spooren (CDA) op 19 mei 2020 in de commissie burgerzaken. “Daar die staat tussen twee andere banken en komt eigenlijk niet tot z’n recht.” Het raadslid vroeg te kijken naar een alternatieve locatie in het centrum van Son.

Wethouder Jos de Bruin (Dorpsvisie) had enkele maanden later een nieuwe locatie gevonden: het Raadhuisplein. De wethouder heeft hierop contact gezocht met de ondernemer waar de sofa voor de deur moest komen staan. De ondernemer vond dit een leuk idee, maar wou ook graag een grotere afvalbak.

En zo geschiedde. De social sofa is recentelijk met een hoogwerker verplaatst naar het Raadhuisplein, op het hoekje tegenover het gemeentehuis. Daar is er geen concurrentie van andere bankjes en komt de sofa beter tot z’n recht.

De social sofa op de hoek van het Raadhuisplein tegenover het gemeentehuis

Post article

Post article