Zoek
Sluit dit zoekvak.

Son en Breugel: barbecue hoofdstad van Nederland

Son en Breugel: barbecue hoofdstad van Nederland
Foto: Ons Son en Breugel

Van heinde en verre kwamen de echte liefhebbers naar Son en Breugel voor het Barbecue Spektakel.

Hotel La Sonnerie stond twee dagen in het teken van barbecueën. Uit binnen- en buitenland kwamen barbecue teams, -bedrijven en liefhebbers naar Son en Breugel om van elkaar te leren en te proeven. Met workshops, kraampjes en het Nederlands kampioenschap waren het twee lekkere dagen.

Het was optimaal barbecue weer met een zonovergoten weekend. Veel fietsers onderbraken hun normale fietsroute om even bij het hotel te komen kijken en wat lekkers te eten. Tijdens het Barbecue Spektakel was er volop aanwezigheid van Sons barbecue talent, bijvoorbeeld de barbecuers van scouting Dutmella.

Nederlands kampioenschap

Acht teams namen het tijdens het Barbecue Spektakel tegen elkaar op voor de titel Nederlands kampioen. De teams moesten ieder uur een gerecht presenteren aan de jury, volgens de uitgangspunten van de WBQA (World Barbecue Association). Ook de presentatie van de gerechten waren belangrijk voor de jurering.

Uiteindelijk gingen de jonge koks van The Flaming Tastemakers er met de titel vandoor. Hun spektakelstuk, het dessert met droog ijs, viel gelijk in de smaak. De vier mannen mogen zicht een jaar lang Nederlands kampioen noemen en zich voor gaan bereiden op het wereldkampioenschap in het Ierse Limerick.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play