Son en Breugel gaat massaal stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing

Stembus voor een referendum en een stembus voor de gemeenteraadsverkiezing
Foto: Ons Son en Breugel

Komende week gaat Son en Breugel stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing, en uit een poll van Ons Son en Breugel blijkt dat het dorp dat massaal gaat doen.

Op 15, 16 en 17 maart 2021 gaat Nederland naar de stembus. Deze landelijke verkiezing voor de Tweede Kamer wordt uitgesmeerd over drie dagen, om de drukte te kunnen spreiden vanwege de coronamaatregelen. Een deel van de bevolking kan stemmen per post om de besmettingskans voor deze kwetsbare groep klein te houden. Deze verkiezingen zijn dan ook anders dan anders, dus inwoners van Son en Breugel zullen rekening moeten houden dat zij wellicht op een andere locatie moeten gaan stemmen.

Son en Breugel stelt in totaal acht stembureaus open. Op alle drie de dagen kan gestemd worden van 07:00 tot 21:00 uur. Op 15 en 16 maart is het gemeentehuis en het parkeerterrein bij HTC open om te stemmen. Op 17 maart zijn alle stembureaus open, ook in Breugel. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. Ons Son en Breugel maakte een overzicht van de stemlocaties in het dorp.

En dat het druk gaat worden bij de stembureaus blijkt wel uit onze poll tijdens Vragen Vrijdag. 94% (154 stemmen) geeft aan te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. 6% (9 stemmen) blijft thuis. Met deze cijfers en de schatting van het CBS van het aantal kiesgerechtigden gaan naar schatting 12500 kiesgerechtigden naar de stembus.

Over twee zeken zelf meedoen tijdens Vragen Vrijdag? Volg dan onze stories op Facebook en Instagram.

Post article

Post article