Search
Close this search box.

Son en Breugel heeft er een nieuwe straat bij: de Ben Giesberslaan

Son en Breugel heeft er een nieuwe straat bij: de Ben Giesberslaan
Foto: Ons Son en Breugel

De overleden brandweerman is gisteravond met een kleine ceremonie vereeuwigd door de onthulling van de Ben Giesberslaan.

Gisteravond stond de oefenavond van de brandweer in het teken van het overlijden van brandweerman Ben Giesbers. De actieve- en oud leden verzamelden zich op de brandweerkazerne aan de Rooijseweg voor een kleine ceremonie.

Burgemeester Hans Gaillard reikte namens het brandweerkorps aan de familie van Ben een oorkonde en medaille uit voor twintig jaar actieve brandweerdienst, een mijlpaal die hij op twee maanden na wist te bereiken. Ook ontving de familie een condoleanceboek met alle berichtjes die online achter zijn gelaten voor Ben, enkele honderden.

Als laatste werd Ben Giesbers vereeuwigd bij de kazerne. De weg richting calamiteitenpoort, waar de vrijwilligers doorheen rijden als zij opgeroepen worden, is omgedoopt tot Ben Giesberslaan. De onthulling werd gedaan door de burgemeester en de vrouw van Ben in bijzijn van het korps. In de loop van de tijd zal het nu tijdelijke bord vervangen worden door een officieel straatnaambordje.

Son en Breugel heeft er een nieuwe straat bij: de Ben Giesberslaan


Lees meer over de brandweer


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.