Search
Close this search box.

Son en Breugel in top kantoorleegstand

Foto: Pixabay

Son en Breugel blijft in de landelijke top als het gaat om leegstand. Dat blijkt uit cijfers van de NVB.

De Nederlandse Vereniging van ontwikkelaars & bouwondernemers analyseerde de bouw van kantoren in Nederland, een sector die de afgelopen jaren in een vrije val is geraakt. Sinds 2008 is meer dan de helft van de omzet in kantoorbouw weggevaagd van ruim 1 miljard euro in 2008 naar 478 miljoen euro in 2014. Daarnaast kennen veel regio’s enorme leegstand.

Gouda is koplopers in kantoorleegstand: 33 procent van de panden staan leeg. Capelle aan de Ijsel, Almere, Almelo, Amstelveen, Hengelo en Son en Breugel kent meer dan 25 procent leegstand. Ekkersrijt staat nog altijd te boek als één van de economische motoren van de regio, dat terwijl er veel panden leeg staan.

Andere sectoren, zoals de woning- en winkelbouw krabbelen langzaam op na de verwoestende effecten van de crisis. De woningbouw heeft nu een omzet van 5,8 miljard euro, waarmee de woningbouw nog altijd onder het niveau van voor de crisis ligt maar sinds 2013 met 37 procent is gegroeid. Winkelbouw steeg in omzet van 291 miljoen euro in 2013 naar 360 miljoen euro in 2014.