Zoek
Sluit dit zoekvak.

Son en Breugel op 11e plaats toplocaties

economische toplocaties elsevier ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

In het jaarlijkse onderzoek Toplocaties, waarin economische aantrekkelijkheid van gemeentes onderzocht worden, scoort Son en Breugel zeer hoog.

Door prestaties en inwonersaantallen in kaart te brengen, blijkt dat Son en Breugel de elfde plaats landelijk haalt met een rapportcijfer van 7,61. Vorig jaar eindigde Son en Breugel ook al hoog met een twaalfde plaats, waardoor de gemeente dus één plek is gestegen in de ranglijst.

Werkgelegenheid is de belangrijkste factor, waarbij gekeken wordt hoeveel arbeidsplaatsen er zijn ten opzichte van het aantal inwoners tussen de 18 en 65 jaar. De groei over de afgelopen vijf jaar per duizend inwoners is belangrijk, evenals het vooruitzicht van expansie in de komende paar jaar.

Ook aantallen starters per sector zijn meegenomen in het onderzoek. Daarnaast telt de nieuwbouw van kantoren plus de bezettingsgraad mee, en de uitgifte van bedrijventerreinen. Dit kost Son en Breugel punten met een kantoorleegstand van 29%.

De goede klassering in het onderzoek is te danken aan bedrijventerrein Ekkersrijt. Veel grote bedrijven vestigen zich op Ekkersrijt door de goede ligging aan de snelweg. Zo groeit Prodrive Technologies nog altijd hard, waarbij ze druk bezig zijn met de aanleg van de Prodrive Campus.

Ook Eindhoven scoort goed met een tweede plaats met een 7,81, waar het vorig jaar nog op een derde plek stond. Haarlemmermeer staat op de eerste plaats met een rapportcijfer van 8,11, evenals vorig jaar.

Meer informatie