Son en Breugel Samen Sterker: 101.050,47 euro opgehaald tegen kanker

Wandelaars die de route van Son en Breugel Samen Sterker lopen
Foto: Ons Son en Breugel

Na drie jaar organiseren mag het resultaat voor de goede doelenactie Son en Breugel Samen Sterker er zijn: 101.050,47 euro.

Bij het sfeervolle en zonovergoten wandelplein maakte de organisatie van Son en Breugel Samen Sterker feestelijk bekend wat alle inspanning op heeft geleverd. Meer dan een ton gaat verdeeld worden tussen lokale, regionale en landelijke organisaties die onderzoek doen naar een toekomst met minder risico’s op kanker of meer kans op genezing of die zorgen voor een betere kwaliteit van leven bij ziekte.

Tientallen teams zorgden voor honderden lopers rond de vijver aan de Europalaan. Allemaal met één doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor Son en Breugel Samen Sterker. De deelnemers aan de (spirituele) opvolger van de SamenLoop Voor Hoop wandelden twintig uur lang in estafette om het geld bij elkaar te krijgen. Met zelfbedachte acties werd het sponsorgeld binnengehaald. Ook waren er kraampjes aanwezig om goederen of diensten aan te bieden, waarbij de opbrengst naar Son en Breugel Samen Sterker ging.

Genieten

Met twee goed gevulde dagen was de sfeer rond de vijver uiterst positief en gemoedelijk. Het weer hielp mee met een zonnige 23 graden, een klein zuchtje wind en geen wolkje aan de lucht. Wandelaars konden in de verte meegenieten van alle lokale artiesten die hen en de aanwezige supporters vermaakten. Zo traden onder andere Aris Weel, Kevin Bachus, Ferry de Lits, Smartlappenkoor Rawazzi en harmonie Pro Honore Et Virtute op.

Het meest bijzondere moment kwam na zonsondergang, toen alle deelnemers werd gevraagd om letterlijk en figuurlijk stil te staan bij kanker. In een emotioneel doch niet neergeslagen programma werden dierbaren herinnerd, gedichten voorgedragen en kracht gezocht bij elkaar. Voor hen die de ziekte hebben (gehad), mensen zijn verloren of anderzijds kanker in hun leven hebben. De nacht werd ingeluid door een lichtshow rond de vijver, waarna de wandelaars hun weg vervolgden.

De organisatie kan met trots terugkijken op een geslaagde eerste editie. Na twee jaar vol ups en downs heeft Son en Breugel Samen Sterker het dorp bij elkaar gebracht en positiever achtergelaten. Meer foto’s van Son en Breugel Samen Sterker vind je op onze foto’s pagina.

Post article

Post article