Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opmerkelijk: Son en Breugel stoepkrijt walhalla van de regio

Foto: Pixabay CC0

Altijd al illegaal willen stoepkrijten? Son en Breugel is één van de weinige gemeentes in Nederland dat gebruik van stoepkrijt op straat toestaat.

Je zal er misschien niet bij stil staan, maar zoiets onschuldigs als stoepkrijten is in veel gemeentes in Nederland verboden. Heel veel gemeentes zelfs. Volgens de kaart, gemaakt door account JBunskoek op Carto, behoort Son en Breugel tot de uitzondering op deze regel. In de wijde omgeving is geen enkele gemeente die stoepkrijt op straat toelaat.

 

Afbeelding: Jbunskoek

Zoals op de bovenstaande kaart te zien is, is Son en Breugel slechts één van de 26 gemeentes (van de in totaal 364 gemeentes) in Nederland waar stoepkrijten niet verboden is volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). De dichtstbijzijnde gemeente die ook stoepkrijtvriendelijk is, is Uden. Ook Oss (nog niet aangepast op deze kaart) heeft recentelijk stoepkrijten gelegaliseerd. Deze gemeente besloot in mei van dit jaar de regel uit de APV te schrappen nadat de lokale politiek de regel belemmerend vond voor kinderen.

Wie dus in Son en Breugel illegaal wil stoepkrijten komt bedrogen uit en zal de dorpsgrens over moeten.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play