Zoek
Sluit dit zoekvak.

Son en Breugel viert op traditionele wijze Koningsdag 2017

Foto: Ons Son en Breugel

Son en Breugel trok er weer op uit in eigen dorp om Koningsdag 2017 te vieren. Wij trokken het dorp in om foto’s te maken.

De Gentiaan

De altijd drukbezochte Koningsdag activiteiten in de Gentiaan wist ook dit jaar weer te amuseren. De vrijmarkt zorgde ervoor dat prularia van eigenaar wisselde, voor de kinderen waren er diverse activiteiten, werden er optredens verzorgd door bijvoorbeeld Up With People, kon er geknutseld worden, werd de mooiste tas voor Maxima uitgekozen en was de brandweer aanwezig om nieuwe vrijwilligers te werven.

Breugel

Breugel liet weer even zien dat het bruist. Na de opening door het Sint Catharina Gilde konden de kinderen aan hun stempelkaart beginnen. Om de stempelkaart vol te krijgen konden de kinderen meedoen aan diverse leuke activiteiten zoals een opblaasbare valwand, ponyrijden en het decoreren van cupcakes. Voor de allerkleinste was er een leuke modeshow waarbij de mooiste kleding vertoond werd.

Zonhove

Ook Zonhove hoort er bij. In D’n Tref verzamelden de inwoners van Zonhove zich voor een leuke middag. De middag, georganiseerd in samenwerking met buurtvereniging Gehurterbij, stond vol van leuke optredens, gasten, muziek en de lekkerste hamburgers van Son en Breugel.

Centrum

https://twitter.com/rienschalkx/status/857561577251360770

Voor de visliefhebbers begon het Koningsdagfeest al om 10:30 uur met een heuse viswedstrijd. Jong en oud haalden de hengels uit de schuur om vissen te vangen in de vijver aan de Europalaan.

In het centrum begon het feest om 13:00 uur in het gemeentehuis, waar diverse leden in de Orde van Oranje-Nassau samen met de burgemeester het glas hieven voor de koning en de nieuwe leden. De burgemeester stond ook stil bij het 25-jarig bestaan van het Oranjecomité en twee vertrekkende leden. Harmonie Pro Honore et Virtute bracht voor het bordes een muzikale groet.

Toen alle plechtigheden achter de rug waren konden ook de activiteiten in het centrum losbarsten. Op het podium verschenen diverse artiesten zoals Aris Weel en de Crazy Cadillacs. Voor de kleintjes waren er enkele actracties beschikbaar en voor de kunstliefhebbers was er een kleine kunstmarkt georganiseerd. De zon brak geregeld door en heel af en toe viel er een spatje water uit de lucht, maar dat mocht de pret niet deren.

Meer foto’s zien? Klik bovenaan de pagina op ‘fotoserie’ om meer foto’s te bekijken.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play