Search
Close this search box.

Son en Breugel volgens Elsevier op tweede plek economische gemeentes

Een luchtfoto van Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

Met een inwonersaantal van ruim 16.000 en vele goed presterende bedrijven mag Son en Breugel zich volgens weekblad Elsevier op de tweede plek scharen van economische topgemeentes.

In het onderzoek Toplocaties van Elsevier neemt de kleine gemeente Son en Breugel een grote plek in beslag. Son en Breugel heeft een welvarende economie die zij te danken heeft aan Ekkersrijt en unieke bedrijven. Als de economische prestaties afgezet worden tegen het totaal aantal inwoners in die gemeente moet Son en Breugel alleen Haarlemmermeer dulden. De top 5 wordt verder respectievelijk bezet door Amsterdam, Nieuwegein en Eindhoven.

https://www.instagram.com/p/BVpG9Rin44P/

Son en Breugel kent diverse welvarende bedrijven. Zo heeft het dorp bijvoorbeeld Rendac (de enige vergunninghouder voor het ophalen en verwerken van categorie 1 en 2 dierlijk restmateriaal), van Eck Bedrijfshygiene (toonaangevend bedrijf voor milieuvriendelijke hygiëne, ontsmetting en verdelging) en Prodrive (technologiebedrijf dat goed is voor 157 miljoen euro omzet in 2016). Ook zijn er vele bedrijven op Ekkersrijt die landelijk opereren en zich hier graag willen vestigen vanwege het gunstige economische klimaat in de regio en de ligging langs verkeerdaders A50, A58 en A2.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play