Search
Close this search box.

Son en Breugel weer een stap dichterbij dementievriendelijk

Foto: Google Maps CC0

Op vrijdag 6 oktober 2017 wordt de Dementheek geopend in de Bibliotheek. Een Dementheek is een plek met allerlei informatie over dementie.

Wat dementie kan betekenen voor betrokkene zelf en voor zijn of haar naaste omgeving. Tevens zijn er diverse materialen (fotoboeken, DVD’s, spellen) beschikbaar om dichter bij de belevingswereld van iemand met dementie te komen. Deze materialen zijn te lenen ook zonder lidmaatschap van de bibliotheek.

Tijdens de openingstijd (dinsdags 14:00 uur tot 16:00 uur) van de Dementheek zijn deskundige vrijwilligers aanwezig die kunnen helpen om de vragen van de bezoekers te beantwoorden. Zij hebben hiervoor een speciale cursus gehad.

  • Datum: vrijdag 6 oktober 2017
  • Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur (inloop 15.30 uur)
  • Locatie: Bibliotheek (Airbornestraat)
  • Programma:
  1. Welkom
  2. Lezing door auteur Ruud Dirkse*
  3. Openingshandeling door wethouder Robert Visser – Uitnodiging tot bezichtiging van de Dementheek
  4. Drankje en hapje

De werkgroep Dementievriendelijk en de Bibliotheek Son en Breugel nodigen iedereen die zich betrokken voelt bij dit thema, van harte uit om de opening bij te wonen.

Ruud Dirkse is directeur van DAS, Dirkse Anders Zorgen. Tevens is hij coördinerend auteur van praktische boeken over dementie. Tijdens de bijeenkomst zullen boeken die door de auteur zijn geschreven in de bibliotheek aanwezig zijn. Ook is Ruud Dirkse bereid om gekochte boeken te signeren.

De werkgroep dementievriendelijk Son en Breugel heeft tot doel dat medeburgers met (beginnende) dementie zolang mogelijk mee kunnen blijven doen aan onze lokale samenleving. We streven in Son en Breugel naar een positieve attitudevorming door het bevorderen van acceptatie, erkenning, begrip en herkenning van mensen met dementie. Daarom zien we de Dementheek als een belangrijke stap dichter bij een dementievriendelijk Son en Breugel.

De werkgroep dementie bestaat uit vertegenwoordigers van acht vrijwilligers- en belangenorganisaties in Son en Breugel. Meer informatie bij Paul Dekkers (paul.dekkers@levgroep.nl) en Jan de Lange (voorzitter@cgplatformsonenbreugel.nl)

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play