Son en Breugel zakt naar vierde plaats economische toplocaties

Rhenus Logistics op Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

Son en Breugel is economisch de beste ‘suburbane gemeente’, maar zakt op de prestigieuze ranglijst van economische toplocaties in Nederland.

Het ‘stuivertje wisselen’ met Haarlemmermeer is echt voorbij. In de nieuwste ranglijst van economische toplocaties van Nederland weet de Schiphol gemeente de eerste positie vast te houden (rapportcijfer 8,62). Tegelijk ziet Son en Breugel, die in de vorige lijst nog de tweede plek bezette, de gemeentes Den Bosch (rapportcijfer 8,3) en Rotterdam (rapportcijfer 8,28) passeren.

Son en Breugel staat nu op de vierde plaats met hetzelfde rapportcijfer als Rotterdam. Volgens Elsevier is Son en Breugel nog wel de onbetwiste nummer één als er gekeken wordt naar ‘suburbane gemeenten’. Dit heeft Son en Breugel te danken aan industrieterrein Ekkersrijt.

Het onderzoek is uitgesplitst in drie sectoren: de maakindustrie, de techindustrie en dienstverlening. Alleen in de maakindustrie en de techindustrie wist Son en Breugel dit jaar de top-35 te halen. Met rapportcijfer 8,56 staat Son en Breugel op de achtste plaats voor de maakindustrie. Met rapportcijfer 8,52 staat Son en Breugel op de dertigste plaats voor de techindustrie.

Goed voor kleine ondernemers

Speciale aandacht was er dit jaar in het onderzoek voor het vestigingsklimaat van kleine- en middelgrote ondernemers. Hierbij werd bijvoorbeeld gekeken naar hoe soepel of lastig het is om een vergunning van de lokale overheid te krijgen. Ook werd de vitaliteit van bedrijven in gemeentes onder de loep genomen. Son en Breugel belandde hierbij op de zesde plaats met rapportcijfer 7,95.

Aanvoerder van de top-50 was Bunnik (rapportcijfer 8,18), gevolgd door Woerden (rapportcijfer 8,04,), Gorinchem (rapportcijfer 8,03), Oisterwijk (rapportcijfer 7,97) en Nijkerk (rapportcijfer 7,96).

Ranglijst economische toplocaties

Weekblad Elsevier brengt jaarlijks in samenwerking met Bureau Louter de lijst met economische toplocaties in Nederland uit. In 2019 had Son en Breugel de eer om ranglijst aan te voeren, nadat het in 2016 de top tien binnendrong. De positie op de lijst wordt beoordeeld op basis van de maak-, tech- en dienstverleningsindustrie de gemeente ten opzichte van het het aantal inwoners.

Post article

Post article

Deel dit nieuws

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Meer nieuws