Son en Breugel ziet ook de ELE Rally verdwijnen van de kalender

ELE Rally Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Wederom een evenement dat dit jaar niet door kan gaan in verband met het coronavirus: de ELE Rally.

In een persbericht laat de organisatie van de ELE Rally weten dat het evenement dit jaar niet doorgaat. “Met pijn in het rallyhart heeft de stichting ELE Rally, in overleg met de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF), Sectie Rally’s, moeten besluiten dat de 56e editie van dit twee-daagse autosportevenement dit jaar niet doorgaat vanwege het coronavirus.”

“Op vrijwel alle sportieve en organisatorische aspecten zijn momenteel te grote obstakels en onzekerheden om zo’n groot vrijwilligersevenement veilig, aantrekkelijk en financieel haalbaar te kunnen en mogen organiseren in de huidige extreme omstandigheden.”

Ook verplaatsen van het evenement naar een later tijdstip dit jaar is overwogen, maar bleek problematisch. “Helaas blijven de vele onzekerheden nog lang bestaan waardoor een alternatieve datum pas in het najaar zou komen te liggen. Echter, het najaar is met regionale evenementen en andere geplande rally’s reeds overvol. Bovendien komt dan ook de voorbereiding en de kwaliteit van de ELE Rally 2021 in gevaar.”

Het rallycircus zou, net als vorig jaar, Son en Breugel als centraal punt hebben. Op 5 en 6 juni zou daarmee het centrum van het dorp als start- en finishlocatie, De Rooy als servicelocatie en Ekkersrijt als proef weer even het centrum zijn van de rallysport in Nederland.

Post article

Post article