Search
Close this search box.

Sonnenaar Merijn Gijsbers drievoudig finalist NK Barista

Sonnenaar Merijn Gijsbers drievoudig finalist NK Barista
Foto: Jeroen Rietveld

Merijn Gijsbers uit Son en Breugel heeft zich afgelopen dinsdag voor het derde jaar achtereenvolgens gekwalificeerd voor de Dutch Barista Championship, de Nederlandse Kampioenschappen op het gebied van koffie.

Tijdens de kampioenschappen moet Gijsbers binnen een tijdsbestek van 15 minuten laten zien dat hij alle facetten van het koffievak beheerst. Dit doet hij door 4 espresso’s, 4 melkkoffies en 4 zogenaamde signature drinks te bereiden. De rode draad door het verhaal van Gijsbers is de invloed die grond heeft op de door hem geselecteerde koffie en melk. De koffiebonen komen van vulkanische bodem, en ook de koeien die de wedstrijdmelk produceerden grazen op vulkanische grond. Voor zijn signature drink heeft Gijsbers zelfs een distillaat gemaakt van de aarde uit Panama waar zijn koffie is gegroeid en deze verwerkt in zijn wedstrijddrank. Met deze techniek wordt ook al geëxperimenteerd in sterren restaurants.

Als huidig titelhouder is Gijsbers op dit moment aan het trainen voor zijn deelname aan de Wereldkampioenschappen die begin november gehouden worden in Seoul, Zuid Korea. Ondanks de hectiek rond de Wereldkampioenschappen kan ik de kans om mijn titel te verdedigen niet laten lopen, aldus Gijsbers. Volgend jaar vindt het World Barista Championship plaats in Amsterdam. Een mooiere kans om Nederland als koffieland op de kaart te zetten is er niet.

Het World Barista Championship in Seoul vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 12 november. Mensen die Merijn dichter bij huis aan het werk willen zien zijn 10 maart 2018 welkom tijdens het Amsterdam Coffee Festival in de Westergasfabriek.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play