Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sons Kamerkoor zingt saffier

Sons Kamerkoor zingt saffier
Foto: Tijs Bosveld

Op zondag 12 november zingt het Sons Kamerkoor in de Breugelse Genovevakerk.

Twee concerten

Het Sons Kamerkoor bestaat 45 jaar. Het koor viert dit saffieren jubileum met twee concerten in Son en Breugel: op 12 november in de Breugelse Genovevakerk en op 22 april 2018 in de kapelzaal van hotel restaurant La Sonnerie.

Afwisseling

Het Sons Kamerkoor treedt graag op, geniet van dit jubileumjaar en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Afwisseling staat hoog in het vaandel. Daarom presenteert het koor jaarlijks twee thematische programma’s: een vrolijk/luchtig en een religieus programma. Elk programma wordt in Son en Breugel uitgevoerd en daarnaast ook in de regio. Het koor zingt vooral oude koormuziek, voornamelijk a capella. Het accent ligt op muziek van vóór 1800.

J.S. Bach

Tijdens het concert op 12 november kunt u onder andere ‘Jesu, meine Freude’ van Johann Sebastian Bach beluisteren. In dit omvangrijke motet dat uit elf delen bestaat, staat de spanning tussen het tijdelijke en het eeuwige, het lichaam en de geest centraal. Andere werken zijn onder andere van Charles V. Stanford, Orlando di Lasso en Heinrich Schütz. Organist Axel Wenstedt en een barokensemble zorgen voor de begeleiding. Voorafgaand aan het concert speelt Axel passende orgelmuziek. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marie-Astrid Vermaas.

Aanvang van het concert: 15.00 uur. Het concert duurt een uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt bijzonder op prijs gesteld.

Voorproefje

Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het Sons Kamerkoor. Dat het koor van afwisseling houdt, kunt u er ook beluisteren.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play