Sonse kunststudent Luuk van de Ven Miss Travestie Noord-Brabant 2019

Sonse kunststudent Luuk van de Ven Miss Travestie Noord-Brabant 2019
Foto: Linsey Kuijpers Fotografie

Emily Salvia, die we in Son en Breugel beter kennen als Luuk van de Ven, is gekroond tot Miss Travestie Noord-Brabant 2019. Luuk won afgelopen weekend de titel voor het eerst.

De kunststudent uit Son en Breugel strandde vorig jaar bij de verkiezing nog in de halve finale, maar dit jaar lukte het hem wel om te winnen in Brabant. Om de titel in de wacht te kunnen slepen, werd de koffer met maar liefst zes verschillende outfits gevuld volgens Avans. Onder deze outfits ook een outfit om de overwinning in ontvangst te nemen, zo zelfverzekerd was Luuk.

Zelfverzekerdheid als drag queen is echter niet vanzelfsprekend. Deze zelfverzekerdheid heeft hij door de jaren heen op moeten bouwen. Als Emily Salvia wil hij mensen bewuster maken, door middel van theatervoorstellingen, vlogs, optredens en muziek. “Met deze titel nemen mensen me serieuzer,” zegt Luuk. “Drag is niet zomaar een hobby. Ik kan echt wat betekenen en mensen bewust maken.”

Nu Luuk van de Ven de winst in Brabant heeft weten te pakken, kan hij in oktober meedingen naar de landelijke titel. Als alles-behalve-standaard dragqueen is Emily Salvia een buitenbeentje, maar met de overwinning op zak in Brabant wordt getoond dat ook buitenbeentjes met de titel er vandoor kunnen gaan. “Dit jaar ga ik er met de kroon vandoor.”

Foto met dank aan Linsey Kuijpers Fotografie.

Post article

Post article