Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sonsport en HumanTotalCare Ondernemer van het Jaar 2017

Foto: Ons Son en Breugel

Tijdens het Ondernemer van het Jaar gala in de tent werden Sonsport en HumanTotalCare gekroond tot Ondernemer van het Jaar 2017.

De feestbeesten van het Feest van het Jaar waren nog niet de deur uit, of de tent op het Kerkplein werd alweer omgetoverd voor het volgende evenement: de Ondernemer van het Jaar gala. Zo’n 350 ondernemers hadden een kaartje gekocht voor de avond, waarbij goede doelen gestimuleerd werden, genoten kon worden van een heerlijk diner en werden twee ondernemers gekroond tot Ondernemer van het Jaar.

De Ondernemer van het Jaar verkiezing haalt met de kaartverkoop en sponsoring geld op voor goede doelen. Lisa Burm kreeg 600 euro voor schoolspullen voor Ghanese kinderen en een spaarplan voor hun ouders. De gezamenlijke Sonse en Breugelse Kerken konden voor 1200 euro aan lekkers in kerstpakketten stoppen voor dorpsgenoten die het iets minder breed hebben. SWZ Zonhove kreeg 1000 euro voor snoezelmateriaal voor hun inwoners. Wensambulance kreeg 1500 euro om terminale mensen nog eenmaal naar hun favoriete plekje te kunnen brengen. Stichting het Kempische Heideschaap kreeg 2000 euro om een fundering aan te leggen voor een nieuwe schaapskooi. Basisschool de Sonnewijzer kreeeg 3884 euro voor nieuwe speeltoestellen bij hun nieuwe school.

Na een heerlijk diner was het dan zover: de bekendmaking van de Ondernemer van het Jaar. In de categorie Son en Breugel waren Wens Creatie, feestcafé de Bongerd en Sonsport Active Centre genomineerd voor de ondernemersprijs. In de categorie Ekkersrijt waren Foolen Light & Audio, HumanTotalCare en de familie Prijt genomineerd voor de ondernemersprijs. Na een zenuwslopende aankondiging en trommelgeroffel van de collega ondernemers werd bekend gemaakt dat Sonsport en HumanTotalCare zichzelf de Ondernemer van het Jaar mogen noemen.

Ook startende ondernemer ’t Sons Bakhuys kreeg een duwtje in de rug van de organisatoren, Lion Club Son en Breugel e.o. Zij krijgen advies van de Ondernemersklankbord namens Rabobank Het Groene Woud Zuid om misschien over enkele jaren ook genomineerd te worden voor de verkiezing.