Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sporthal de Landing tijdelijk gesloten wegens onveilige plafondplaten

Sporthal de Landing tijdelijk gesloten wegens onveilige plafondplaten
Foto: Ons Son en Breugel

Op last van de gemeente Son en Breugel is sporthal de Landing tot nader order gesloten nadat problemen met het plafond zijn ontdekt.

Vandaag is geconstateerd dat er plafondplaten in de grote zaal van de Landing niet veilig genoeg zijn. De gemeente heeft de zaal gelijk gesloten voor alle activiteiten. Zaalbeheerder Jacqueline Kuijpers zal volgens de gemeente alle gebruikers van de sporthal informeren over de situatie. Onder andere het zaalvoetbal van dit weekend is afgelast.

“Er heeft zich vooralsnog geen onveilige situatie voorgedaan, maar we willen het zekere voor het onzekere nemen dat er geen sporters gewond raken door loshangende plafondplaten,” zegt de gemeente in een reactie. Het plafond wordt spoedig gecontroleerd, maar door de hoogte van de zaal is hiervoor een hoogwerker nodig. Wanneer de zaal weer geopend kan worden is nog niet bekend.

Bij een eerder onderzoek werden meerdere gebreken aan de Landing geconstateerd. In 2015 is uitgebreid onderzoek geweest naar de staat van het pand dat in 2012 in gebruik is genomen. Er was voor bijna 90.000 euro aan aanpassingen nodig.