Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spraakmaker Leendert Vriens praat over straling en wifi

Spraakmaker Leendert Vriens over straling en wifi
Foto: Pexels CC0

Op woensdagavond 22 mei praat spraakmaker Leendert Vriens van 19:30 tot 21:30 uur in de bibliotheek in het Vestzak in Son en Breugel over straling en wifi.

Stralingsbelasting

We kennen allemaal de voordelen van het gebruik van onder andere smartphones, WiFi en zendmasten: je hebt overal snel bereik. Minder bekend is het nadeel dat de straling van smartphones, wifi en zendmasten, nodig voor het zenden en ontvangen van berichten tot gezondheidsproblemen kan leiden. Vooral sinds de introductie van 4G en door het toenemend gebruik van smartphones en wifi krijgen steeds meer mensen lichamelijke klachten die zij geheel of gedeeltelijk toeschrijven aan de stralingsbelasting. Leendert Vriens uit Son, gaat hier dieper op in. Ook zal hij vertellen over de gevolgen van deze straling voor kinderen en op basisscholen.

Leendert Vriens

Leendert Vriens is natuurkundige en heeft 30 jaar op het Nat. Lab. van Philips gewerkt. Na zijn pensionering kreeg hij steeds meer en ernstigere klachten zonder dat de oorzaak gevonden werd, ondanks vele onderzoeken. Uiteindelijk kwam hij erachter dat de 24 uur per dag stralende snoerloze (DECT) huistelefoon de boosdoener was. Hij is sinds 2013 webmaster van www.stopumts.nl, een sinds 2000 bestaande website met veel informatie over dit onderwerp.

Kaartjes zijn online te bestellen via www.BibliotheekDommeldal.nl. Bij de entreeprijs is een kopje koffie of thee inbegrepen. Toegang is 5 euro. Biebleden krijgen op vertoon van de biebpas 2 euro korting.

Spraakmakers in de Bibliotheek

Bibliotheek Dommeldal is steeds op zoek naar spraakmakers. Heb jij een bijzondere passie, of specifieke kennis over een bepaald onderwerp? En deel je graag jouw verhaal met anderen? Ga dan de uitdaging aan en kom er als Spraakmaker in de bibliotheek over vertellen.