Springbokken naar klassieker Halve Marathon Egmond Aan Zee

De Springbokken voor het gemeentebord van Egmond Aan Zee
Foto: Angela de Ruijter
Nieuws

Zondag 12 januari togen er acht Springbokken met nog zo’n 18.000 andere loopfanaten naar Egmond aan Zee om daar deel te nemen aan de halve marathon, ruim 21 km zwoegen en vechten tegen de elementen.

We gingen mee met één van de drie bussen van Eindhoven Atletiek. Eindhoven Atletiek biedt lopers uit de regio ieder jaar de mogelijkheid om gezamenlijk met bussen naar Egmond te reizen. Dit jaar was “onze” bus goed gevuld met Springbokken en diverse andere hardlopende Sonnenaren. Erg gezellig en alleen al vanwege de catering een aanrader.

Egmond Aan Zee staat onder hardlopers bekend als dé winterklassieker en kent een uniek, afwisselend parcours dat bestaat uit ruim zeven km strand en het Noordhollands Duinreservaat. De strijd tegen de onverwachtse elementen maakt deze loop ieder jaar weer bijzonder.

Leden van de Springbokken bij de Halve Marathon van Egmond Aan Zee
Foto: Angela de Ruijter

Deze editie van Egmond speelde de (tegen)wind een grote rol. De lopers moesten op het zeven kilometer lange stuk strand richting Castricum windkracht zes trotseren. Daarna volgde het duinenlandschap met grotendeels de wind in de rug, maar het venijn zit ‘m in de staart. De laatste loodjes gaan in een klim over de Bloedweg en langs de van Speijk vuurtoren naar de finish, waar een dik verdiende medaille én eeuwige roem wachten.

Iedereen zat na afloop moe maar voldaan weer in de bus richting Son. Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes werden de persoonlijke ervaringen uitgewisseld. Wij kijken tevreden terug op een geslaagd evenement.

Lijkt het je leuk om ook eens in een groep mee te doen aan een evenement, of ben je nog niet zo ver maar wil je opbouwen of eens wat sfeer proeven tijdens de trainingen? Dat kan. Kijk op de website van Loopvereniging de Springbokken of stuur een mailtje naar loopgroepspringbokken@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden. Je mag altijd geheel vrijblijvend een maand meedoen.

Medaille Egmond Aan Zee Marathon
Foto: Angela de Ruijter

Post article

Post article