Springbokken zijn intelligent actief tijdens lockdown

Hardloper die zijn veters strikt tegen een bankje
Foto: Pexels CC0

En toen lag ineens alles stil. Je kon of mocht niet meer naar je werk, niet naar school, niet op bezoek bij vrienden of familie, geen terrasje pikken, niet uit eten en… óók niet meer sporten.

Zolang er geen vaccin is ziet het ernaar uit dat het openbare leven nog wel een tijdje anders zal blijven dan we voorheen gewend waren. Andere tijden dus, die een andere aanpak en een hoop creativiteit eisen.

Dat niet iedereen -letterlijk en figuurlijk- bij de pakken is gaan neerzitten blijkt wel uit het feit dat ineens het skeeleren weer enorm populair is en velen zijn (weer) volop aan het hardlopen geslagen. Het is nog nooit zo druk geweest op de paadjes rond ons dorp met wandelaars en fietsers.

Uiteenlopende (online) initiatieven zijn door de diverse verenigingen en clubs bedacht om hun leden toch zo goed mogelijk van alternatieve trainingen te kunnen voorzien en hen gemotiveerd te houden. Dat is allemaal goed nieuws, want juist nu is het van belang om fit te blijven en je conditie op peil te brengen of te houden. Matig intensief is daarbij het devies, met een niet al te extreme inspanning herstel je sneller en is je afweer eerder op peil.

Hardlopen was één van de weinige sporten die, min of meer gewoon, door kon blijven gaan en zo hebben de Springbokken met diverse virtuele trainingen en uitdagingen de afgelopen periode hun rondjes gedraaid. Ook de nieuwe wandelafdeling van de Springbokken, de Wandelende Tak, heeft niet stilgezeten en zij hebben o.a. een wandelestafette gelopen. Middels appgroepen houden onze leden elkaar op de hoogte van hun activiteiten en wordt er flink aangemoedigd.

Nu de regels weer een beetje versoepeld zijn worden ook de reguliere trainingen langzaamaan en op gepaste wijze weer hervat. Afgelopen zaterdag zijn de trainingen voor een langere afstand zoals een 10km, 10miles of halve marathon weer begonnen en ook afgelopen maandag kon er weer aan de duurlooptrainingen deelgenomen worden. We volgen daarbij steeds het protocol dat is opgesteld door de Atletiekunie om jezelf en je medelopers veilig te kunnen laten trainen. Zo zijn er diverse starttijden en zullen groepen indien nodig worden opgesplitst om te voorkomen dat we met teveel tegelijk op pad gaan.

De Wandelende Tak gaat op dinsdag 2 juni weer met hun reguliere wandeltraining beginnen en ook gaan we binnenkort weer met een beginnersgroep aan de slag. Ben je afgelopen periode ook meer gaan wandelen of heb je het hardlopen weer opgepakt en vind je het gezellig om ook eens met anderen te lopen? Loopgroep de Springbokken biedt de mogelijkheid om gratis een hele maand mee te lopen met alle trainingen, incl. wandelen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Springbokken of stuur een mail naar loopgroepspringbokken@gmail.com.

Post article

Post article