Zoek
Sluit dit zoekvak.

Start nieuw toneelseizoen bij jongerencentrum Oase

Start nieuw toneelseizoen bij jongerencentrum Oase
Foto: Lianne van Asperdt

Woensdag 12 september wil jongerencentrum Oase weer starten met een nieuw toneelseizoen. De toneelcursus beloofd weer spannend en uitdagend te worden.

Het is de bedoeling dat er aan het einde van het seizoen een grote productie gaat spelen op een echt podium. In ongeveer 30 lessen wordt er naar de voorstelling toe gewerkt en de lessen worden gegeven door Suzanne Akkus.

Suzanne Akkus heeft de MBO opleiding Artiest/Theater in Eindhoven gevolgd. Na het afronden van haar opleiding heeft ze inmiddels al zes jaar ervaring in spelen, regisseren en doceren. Suzanne heeft tevens ervaring opgedaan in Istanbul op gebied van theater maar ook acteren voor een camera. Ze geeft dramales bij de Turkse theater vereniging Kulis in Eindhoven. Naast het doceren speelt ze daar in voorstellingen met een maatschappelijke doel, maar ook in toneelstukken van verschillende toneelschrijvers, zowel Turks als Nederlands. Suzanne heeft er weer veel zin om bij toneelgroep Oase aan de slag te gaan.

De eerste weken zullen de lessen in het teken staan van elkaar (opnieuw) leren kennen en experimenteren met de basis van theater. Omdat ze het nieuwe seizoen beginnen met een opfrisperiode kunnen nieuwe leerlingen gemakkelijk instromen. Ze oefenen het gebruik van de stem, van schreeuwen tot zingen. Ze gaan aan de slag met het lijf, van rennen tot stilstaan. En ze gaan aan de slag met het brein, van onthouden tot nergens meer aan denken. Op deze manier kun je leren om ontspannen en creatief met theater bezig te zijn.

Hierna gaan ze gerichter aan de slag met werken aan de eindvoorstelling. Hierbij komen verschillende disciplines aan bod waaronder toneelspelen, zingen of dansen. En wie weet hebben jullie nog wel meer verborgen talenten die ze kunnen inzetten.

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn 100 euro of 125 euro (afhankelijk van je lestijd en leeftijd). Zij hebben veel zin in het nieuwe seizoen en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als zij. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2018/2019 via toneel@jc-oase.nl. Ook voor een proefles of voor vragen kun je op dit mailadres terecht.

Proefles12 september 2018
StartdatumSeptember 2018,  lessen, geen lessen in de schoolvakanties
Lesdag/tijdenWoensdagmiddag

groep 1: 13:30 uur tot 14:30 uur (kids)
groep 3: 16:30 uur 18:00 uur (Teens/High School)

Kosten50 euro voor groep 1
62,50 euro voor groep 3
LocatieJongerencentrum Oase – Dommelstraat 10a – Son