Search
Close this search box.

Stel de wethouder jouw vragen over onderhoud openbare ruimte

Stoeponderhoud in de Europalaan
Foto: Ons Son en Breugel

Welke vraag had je altijd al willen stellen aan de gemeente Son en Breugel over het onderhoud van de openbare ruimte? Laat het ons weten.

Binnenkort schuift wethouder Jan Boersma (CDA) aan in Onscast, de podcast van Ons Son en Breugel, om te praten over het onderhoud van de openbare ruimte. Wethouder Boersma vertelt hoe we dat samen moeten doen om de gemeente leefbaar, veilig, groen en schoon te houden. De gemeente kijkt naar onder andere regulier onderhoud, oplossen van problematieken en ontwikkeling. Daar waar het kan zoveel mogelijk in verbinding en in samenwerking met de omgeving en andere betrokken partijen. Ook praat Boersma over initiatieven waarbij inwoners helpen om hun directe omgeving netjes te houden, onder andere door meldingen te maken en de oren en ogen te zijn.

Dit gesprek is niet compleet zonder de vragen van de inwoners. Wethouder Boersma beantwoordt graag de vragen die leven in de gemeente over het onderhoud van de openbare ruimte. Het gaat hierbij om algemene vragen, niet om specifieke vragen over onderhoud in een bepaalde straat of stukje groen. Denk hierbij aan vragen als:

  • Wat kan ik doen om mijn steentje bij te dragen aan het onderhoud?
  • Waarom worden bomen boven wegen zo rigoureus gesnoeid?
  • Wanneer is een stoep te onveilig om over te lopen?
  • Wat gebeurt er met mijn melding over zwerfafval?
  • Ik heb last van onkruid, mag ik dit zelf verwijderen of moet de gemeente dat doen?

Uit alle vragen wordt een selectie gemaakt en voorgelegd aan de wethouder. Schroom je niet om je vraag te stellen. Je vraag doorgeven aan ons kan op Facebook, X (het voormalige Twitter), Instagram, Threads of door een email te sturen naar redactie@onssonenbreugel.nl. Bij het stellen van de vraag noemen wij jouw naam, tenzij er expliciet aangegeven is dat je anoniem wenst te blijven. En wie weet heb jij binnenkort antwoord op jouw prangende vraag over het onderhoud van de openbare ruimte.