Search
Close this search box.

Stem op jouw club tijdens de Rabobank Clubkas Campagne

Stem op jouw club tijdens de Rabobank Clubkas Campagne
Foto: Pixabay CC0

75.000 euro verdeelt Rabobank aan clubs in de regio tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Op welke club uit Son en Breugel stem jij?

Met de Rabobank Clubkas Campagne geeft de bank een gedeelte van haar winst terug aan de maatschappij. Hiermee geeft het bedrijf naar eigen zeggen invulling aan de ondersteuning van het verenigingsleven en de stichtingen in het werkgebied, de ruggengraat van de maatschappij en een zeer belangrijke factor in hun werkgebied.

Rabobank Het Groene Woud Zuid heeft in totaal 75.000 euro te verdelen. Leden van Rabobank Het Groene Woud Zuid bepalen welke verenigingen en stichtingen zij een warm hart toedragen. Ieder lid mag vijf keer stemmen, en iedere stem is geld waard. Hoe meer stemmen er uitgebracht worden, des te meer geld een vereniging of stichting ontvangt.

De volgende clubs uit Son en Breugel doen mee:

 • Stichting MeeDoen

Voor jongeren met een beperking is het vaak lastig om gewoon mee te doen en in contact te komen met leeftijdsgenoten. Voor hen organiseert Stichting MeeDoen elke maand 3 of 4 leuke activiteiten. Hierdoor kunnen ze dingen doen die anderen ook doen, ze leren andere kinderen kennen en kunnen vrienden maken. Ruim 100 kinderen en tieners uit Son en Breugel doen al mee.

 • Scouting Dutmella

De nieuwe blokhut van Scouting Dutmella is over een paar maanden klaar en ook geschikt voor minder validen. Sinds september 2016 draaien de Sanga’s: een afdeling voor kinderen met een beperking. En dat gaat hartstikke goed. In de blokhut kunnen zij al hun spel spelen. Doel is om het buitenterrein voor die kinderen begaanbaar en bespeelbaar te maken.

 • Jongerencentrum Oase en de Avond Wandel 4-Daagse

Jongerencentrum Oase organiseert allerlei activiteiten voor de jeugd zoals soosavonden, weerbaarheidstrainingen, gameavonden, diskjockeyconcours, toneellessen, zumba-lessen, (zaal-) voetbal toernooien, activiteiten op Koninginnedag, een sport en speldag (Zomerspektakel), dansles en ga zo maar door. Sinds 2016 heeft ook de organisatie van de Avond Wandel 4-Daagse Son en Breugel aansluiting gezocht bij voornoemde stichting.

 • Ladies Circle Son en Breugel

Ladies’ Circle Son en Breugel is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar die zich inzet voor ondersteuning van lokale, regionale, landelijke en internationale goede doelen. Dat doen we door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten. Door heel Nederland zijn er ruim 70 Circles met meer dan 1000 leden. Elk jaar komen er nieuwe Ladies’ Circles bij. ‘Met elkaar, voor elkaar!’

 • Lazy Sonnie Afternoon

Lazy Sonnie Afternoon is een maandelijks akoestisch podium dat vrij toegankelijk is. In een sfeervolle ambiance geven diverse artiesten optredens in de kapelzaal van hotel restaurant La Sonnerie. De optredens zijn geheel gratis, maar ieder optreden wordt vriendelijk verzocht een donatie te doen in de tip jar voor toekomstige edities.

 • Tennisvereniging Son en Breugel

TV Son en Breugel is een actieve en gezellige tennisvereniging welke momenteel circa 750 leden telt (waarvan circa 200 junioren). Het park is gelegen aan de Europalaan in Son naast de vijver. Het tennispark bestaat uit een centraal gelegen clubhuis, 7 Smash-Court banen en 2 kunstgrasbanen.

 • Club Cuisine La Sonnerie

Club Cuisine La Sonnerie is een kookclub van enthousiaste amateurkoks die een keer per maand in Hotel Restaurant La Sonnerie te Son met passie koken. Club Cuisine La Sonnerie ondersteunt Stichting H@P en zij zorgen er voor dat deze bijdrage wordt ingezet voor goede doelen in Son en Breugel.

 • Stichting Orgelkring Vollebregt Orgel Breugel

Stichting Orgelkring Vollebregt Orgel Breugel organiseert enkele malen per jaar concerten in de Sint Genovevakerk in Breugel op het Vollebregt orgel. Bekende organisten spreken vol lof over het Breugelse orgel.

 • Stichting Oranjeviering Son en Breugel

Iedere Koningsdag zijn er diverse activiteiten door heel Son en Breugel. Deze activiteiten worden georganiseerd of ondersteund door Stichting Oranjeviering Son en Breugel, waar natuurlijk fondsen voor nodig zijn.

 • Harmonie Pro Honore Et Virtute

De harmonie van Son en Breugel zet zich in voor muzikale ondersteuning en ontwikkeling van Son en Breugel. Pro Honore Et Virtute speelt met haar harmonie orkest in de hoogste divisie, leidt jonge muzikanten op en organiseert concerten.

 • VC Pieter Brueghel

Aan de Van Gentlaan staat het sportveld van volleybalvereniging Pieter Brueghel. Iedere week krijgen kinderen volleyballessen en spelen wedstrijden. Samen gezellig sporten in Breugel.

 • Lionsclub Son en Breugel e.o.

Lions zetten zich lokaal en wereldwijd belangeloos in voor het goede doel. Door te denken en werken vanuit zeer uiteenlopende professies versterken zij elkaar. Lionsclub Son en Breugel e.o. organiseert onder andere de Ondernemer van het Jaar verkiezing waarmee zij geld ophalen voor het goede doel.

 • Bijna Thuis Huis

Het Bijna Thuis Huis is een kleinschalige voorziening waar palliatief terminale zorg wordt geboden aan ongeneeslijk zieke mensen uit Son en Breugel. In de eigen vertrouwde woonomgeving in een huiselijke sfeer ontvang je persoonlijke aandacht en begeleiding door de eigen
vertrouwde hulpverleners en daartoe opgeleide vrijwilligers.

 • PVGE Son en Breugel e.o.

De PVGE Son en Breugel e.o. behartigt de belangen gericht op het welzijn in zijn algemeenheid en van de leden in het bijzonder, organiseren ontspannende activiteiten in clubverband (zoals biljarten, bloemschikken, computergebruik, fietsen, fitness, gymnastiek, jeu de boules, nordic walking, rikken en schaken)er zijn clubs op het gebied van biljarten, bloemschikken, computergebruik, fietsen, fitness, gymnastiek, jeu de boules, nordic walking, rikken en schaken en organiseren excursies, lezingen en contactbijeenkomsten.

 • Sint Nicolaas Comité Son en Breugel

De goedheiligman meert ieder jaar ook in Son en Breugel aan. Het Sint Nicolaas Comité Son en Breugel zorgt voor de aankomst van de Sint, regelt snoepgoed die de pieten kunnen gebruiken en zorgen voor een leuke intocht.

 • Vereniging Happiness

Het doel van de vereniging Happiness is het realiseren, in stand houden en beheren van een woonvoorziening ingericht en bedoeld voor huisvesting op maat, voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of stoornis in het autistisch spectrum van de leden van de vereniging.

 • Handbalvereniging Apollo

Handbal zit al enkele jaren in de lift, de populariteit lijkt geen grenzen te hebben. Handbalvereniging Apollo zorgt iedere week voor trainingen en wedstrijden in sporthal de Landing.

 • Buurtvereniging Bokt

Even voorbij de gemeentelijke borden vind je Bokt, een agrarische buurt dat zeker bij Son en Breugel hoort. De buurtvereniging zorgt voor leuke activiteiten en saamhorigheid binnen de buurt.

 • De Corridor

Korfbal is een leuke, maar ook zeer competitieve sport die beoefend kan worden in Breugel. Trainingen, wedstrijden, maar ook het organiseren van leuke activiteiten zoals een zomerkamp, daar zorgt Corridor voor.

 • Sint Catherinagilde Son

De oudste vereniging van Son en Breugel bestaat al meer dan 550 jaar. In eigen dorp is het gilde een veelgevraagde vereniging bij meerdere evenementen maar vooral bij koningsdag, de dodenherdenking, het bevrijdingsfeest en bij feestelijkheden van de kerk.

 • Theaterkoor Sincère

Theaterkoor Sincère is een groep van een dertigtal enthousiaste zangers en zangeressen uit de regio Son en Breugel. Ons doel is om binnen de mogelijkheden van onze vereniging tot kwalitatief hoogwaardige muziektheaterproducties te komen.

 • Breugels Festijn

Ieder jaar zorgt de organisatie van het Breugels Festijn er voor dat Breugel een weekend lang het middelpunt is van het dorp. Zij organiseren activiteiten voor jong en oud met een bourgondische insteek.

 • KBO Breugel

De doelstelling is belangenbehartiging en organiseren van activiteiten voor en door 55-plussers, maken deel uit van Adviesraad WMO en de Seniorenraad en wisselen onderling informatie met elkaar uit.

 • Sons Kamerkoor

Het Sons Kamerkoop studeert oude en moderne koormuziek in en voert deze uit. Zo organiseren zij concerten in de Sint Genovevakerk onder begeleiding van instrumentalisten.

 • Stichting Goud Voor Oud

Stichting Goud voor Oud brengt theater naar ouderen toe die langdurige zorg nodig hebben of naar zorginstellingen die steeds minder budget hebben om aan goed verzorgd entertainment te besteden.

 • Buurtvereniging Kanaalstraat

Al bijna 100 jaar maakt deze buurtvereniging bewoners van de Kanaalstraat blij en brengt hen dichter tot elkaar. Zij organiseren straatfeesten, gaan iedere dinsdagavond wandelen en komen samen in hun clubhuis voor activiteiten.

 • Tennisvereniging HTC Son 2000

In het sportende hart van Son en Breugel bevindt zich tennisvereniging HTC Son 2000. De tennisvereniging organiseert lessen, competities en activiteiten voor haar leden, zowel indoor als outdoor.

 • Jeugdcarnaval Son en Breugel

Sinds een paar jaar verrijst er een heuse jeugdtent op het Oranjeveld, waarbij de jeugd van 8 tot en met 17 jaar onder begeleiding van vrijwilligers onbezorgd een leuk carnaval kunnen vieren, natuurlijk zonder alcohol.

 • Buurtvereniging de Bosrand

De buurtvereniging de Bosrand organiseert activiteiten voor haar leden, voornamelijk afkomstig uit Sonniuspark.

 • Vrienden van Berkenstaete

De Vrienden van Berkenstaete is een groep vrijwilligers die zich betrokken voelt bij het wel en wee van de bewoners van Berkenstaete en stelt zich ten doel om leuke activiteiten en uitstapjes te organiseren voor de bewoners.

 • Hendig Zat

De gezelligste carnavalsvereniging van Son en Breugel is een vriendengroep dat ieder jaar honderden manuren bezig is om de mooiste carnavalswagens te bouwen, en met succes.

 • Tennisvereniging Pieter Brueghel

De tennisvereniging van Breugel heeft zes banen in beheer, organiseert toernooien en competities, houdt activiteiten in hun clubhuis voor jong en oud en geven tennisles.

 • IJfeest Son en Breugel

Geen winter is compleet zonder geschaatst te hebben. Het IJsfeest maakt dit al enkele jaren mogelijk en is dan ook niet meer weg te denken bij jong en oud. Naast schaatsen worden er ook speciale (ijs-gerelateerde) evenementen georganiseerd zoals optredens.

 • WBQA Nederland

Son en Breugel is de barbecuehoofdstad van Nederland. Naast de vele activiteiten door het hele land organiseren zij ook ieder jaar het BBQ Spektakel bij hotel restaurant La Sonnerie, waarbij iedereen gratis barbecue kan beleven en proeven.

 • Smartlappenkoor Rawazzi

Rawazzi is een koor dat echte Hollandse meezingers in haar repertoire heeft en treedt regelmatig op zowel in eigen dorp als daarbuiten. Hoogtepunten zijn onder het jaarlijkse smartlappenfestival van Son en Breugel, de Boerenbruiloft en het optreden met Koningsdag in de kiosk.

 • De Zonnebloem Son en Breugel

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijk beperking vanaf 18 jaar die hierdoor in een isolement dreigen te raken. De vrijwilligers van onze Zonnebloemafdeling komen graag langs voor een kop koffie en een praatje of om samen met jou op pad te gaan.

 • EHBO Vereniging Son en Breugel

Wie zorgt er bij activiteiten voor dat bij kleine ongelukken je weer snel op de been bent? De vrijwilligers van EHBO vereniging Son en Breugel zetten zich belangeloos in om eerste hulp te bieden aan zij die het nodig hebben.

 • Vrouw Aktief Son

Vrouw Aktief is een organisatie voor vrouwen uit Son en omgeving. Zij bieden vrouwen een ontmoetingsplaats voor persoonlijke ontplooiing en bewustwording. Rond de 100 vrouwen zijn momenteel lid van Vrouw Aktief.

Vanaf dinsdag 4 oktober 2017 kan gestemd worden en op dinsdag 17 oktober sluiten de stembussen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 4 november. Op Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne kan je vinden op de website.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play