Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stichting Goud Voor Oud gaat schitteren in de kiosk

Foto: Ons Son en Breugel

Je kunt natuurlijk een optreden van Nancy van Heeswijk cadeau doen aan familie of vrienden, maar waarom niet aan heel Son en Breugel en daarmee ook stichting Goud Voor Oud promoten?

We schoven bij Nancy van Heeswijk aan om haar te vragen waar het unieke idee vandaan kwam om op 9 juli een openbaar optreden te geven in de kiosk? Nancy vertelde dat tijdens de aftrap van stichting Goud Voor Oud eerder dit jaar ze werd benaderd door Alex Broks, één van de sponsoren van de stichting en de ondersteuner van de Goederen- en Dienstenveiling. “Hij zei ‘goh, ik zit bij de Goederen- en Dienstenveiling, heb jij geen interesse om daar een dienst aan te bieden?’ Toen hadden we aan hen een huiskamerconcert aangeboden van mijn act Zuster Begonia.” De dienst zou niet in het boekje met alle kavels terecht komen, maar tevens als een soort verrassing middels een act van Nancy onder de aandacht worden gebracht, inclusief waar de stichting voor zou staan.

“Ik had mijn kavel verkocht, dus ik zou een keer gratis een optreden komen verzorgen voor wie de kavel had gekocht. Van Eck Bedrijfshygiene heeft de kavel gekocht. Nicole van der Veld, de vrouw van Paul van Eck, die het kocht dacht meteen ‘aan wie zal ik het cadeau doen? Aan ons moeder of diens vriendinnen?’ Ze stond die avond langs Ineke Gaillard, de vrouw van de burgemeester, aan een statafel. Ineke zei dat ze de act ook in het kiosk kan zetten en toen riep Nicole ‘Nance ik ga je in het kiosk zetten!'” Nancy vond het meteen een goed idee. “Ik dacht ‘wauw wat een goed plan!’ Een groot platform waar veel mensen op af kunnen komen waarbij ik de stichting kan laten zien.”

“Maar ik dacht ‘ik ga daar niet alleen staan.” Gelijk trommelde Nancy de hulptroepen op, want de artiesten die hun medewerking verlenen aan de stichting stonden te trappelen om mee te werken. Uit het hele land komen artiesten graitis naar Son en Breugel om de stichting een duwtje in de rug te geven. Margret Engel en Mark Stouwdam van het duo Zoete Koek & Zoute Tranen uit Middelbeers trakteren het publiek op liedjes van toen. Troubadour on tour Rob Krot uit Heino zingt bekende meezingers waarop iedereen mee kan lallen. Helemaal vanuit Amsterdam zal Vincent de Lusenet komen om een eerbetoon te brengen aan Frank Sinatra. Als laatste sluit ook Hans de Cock uit Nijmegen aan om chansons te zingen. De artiesten die belangeloos meewerken kwamen zelfs met het idee om ook samen te spelen om zo het publiek blij te maken.

Naast dat van Eck Bedrijfshygiene het optreden cadeau doet aan het dorp, zijn er meer sponsoren die dit optreden mogelijk maken. Bert-Jan Leermakers stelt zijn terras ter beschikking, alsmede de zaal van café restaurant de Zwaan mocht het weer niet helemaal meewerken. Ook stellen Leermakers en de stichting Goud Voor Oud speciale sponsortafels ter beschikking: voor 25 euro zitten mensen op de eerste rij en krijgen zij drie hapjes en drie drankjes, alsmede een kopje koffie en gebak. De opbrengsten gaan gedeeltelijk naar de stichting. De BACK-commissie (Beheer-en Aktiviteiten Commissie Kiosk) die de activiteiten in de kiosk en Dommelbalkon coördineert zal ook een steentje bijdragen om het optreden mogelijk te maken. De techniek wordt gedeeltelijk gesponsord door Multi Show Productions daar waar muzikale versterking nodig is.

Met alle steentjes die bijgedragen worden kan Nancy laten zien aan het dorp wat de stichting Goud Voor Oud nu eigenlijk doet. “Ik had via via gehoord dat mensen niet goed snapte wat de stichting precies inhoudt. Het is een stichting voor ouderen, maar dat er zoveel artiesten bij komen kijken en er een hele organisatie achter zit zien mensen niet.” Door de stichting van hun goede kant te laten zien hoopt Nancy sponsoren te kunnen werven om zo optredens door professionele artiesten te verzorgen op locatie als. “Ik vind het leuk, in vind het dankbaar en daar doe ik het voor. Ik doe het vanuit mijn hart en het is voor een goed doel.”

Toegang is gratis voor iedereen. Sponsorarrangementen zijn te reserveren via 0499-460113 of info@stichtinggvo.nl.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play