Stichting Vrijwillige Mantelzorg zet jubilarissen in het zonnetje

Jubilarissen van Stichting Vrijwillige Mantelzorg Best-Oirschot-Son en Breugel
Foto: Stichting Vrijwillige Mantelzorg

Op woensdag 11 mei jongstleden hebben de vrijwilligers, coördinatoren en het bestuur van de Stichting Vrijwillige Mantelzorg Best-Oirschot-Son en Breugel in Bestwijzer een thema-avond gehouden in het teken van het jubileum en jubilarissen.

23 juni 1995 is de stichting opgericht om vervangende mantelzorg te bieden aan mantelzorgers die zorg hebben voor terminale patiënten en mensen met een chronische ziekte, dementie of een andere zorgbehoefte. Een van de vrijwilliger neemt een ochtend of middag de plaats in van de mantelzorger, zodat die even tijd voor zichzelf heeft. De vrijwilligers doen dat met hun hele ziel en zaligheid en daarnaast zijn ze deskundig en hebben ervaring.

Dat is zeker van toepassing op de jubilarissen. Mieke Stoffels (Oirschot), Tonny Buur en Josje van der Reijden (beide Son en Breugel) zijn 25 jaar of meer actief voor de stichting. We hebben ze in het zonnetje gezet en een beeldje (mantel-zorg met warmte) en bloemen aangeboden en vooral bedankt voor hun tomeloze inzet.

Feestelijke themabijeenkomst

Naast deze 25 +jubilarissen zijn ook een vijftal vrijwilligers 10 jaar of meer actief: Jeanne van Raaij en Ria van Don (beide uit Son en Breugel), Corrie van der Zwaluw en Jan de Bresser (beide uit Best) en Liesbeth op ’t Hoog (Oirschot). De feestelijke themabijeenkomst werd muzikaal omlijst door Louis van Overdijk, die er zonder problemen in slaagde om de vrijwilligers aan het dansen te krijgen.

De volgende activiteit in het kader van het jubileum zal plaatsvinden in juli. Dan gaan ze met alle vrijwilligers een dag op stap. Meer weten over Stichting Vrijwillige Mantelzorg Best-Oirschot-Son en Breugel en mogelijkheden voor hulp of eventueel zelf vrijwilliger worden: zie www.vrijwilligemantelzorg.nl  

Post article

Post article