Zoek
Sluit dit zoekvak.

Strijdlustig Apollo eervol ten onder tegen eredivisionist

Strijdlustig Apollo eervol ten onder tegen eredivisionist
Foto: Reza Karimidouna

29 doelpunten waren woensdagavond in een bomvolle sporthal de Landing niet voldoende voor de heren van Apollo om tegen eredivisionist Tachos voor een stunt te zorgen in de landelijke beker.

Na een 1-0 en 2-1 voorsprong werd langzaam zichtbaar dat het 3 klasse hoger spelende Tachos de bovenliggende partij in deze bekerwedstrijd was. Het vaandelteam van Apollo volgde keurig tot 6-6, maar daarna werd de effectiviteit van de bezoekers uit Waalwijk de plaatselijke coryfeeën teveel. Een aantal dodelijk uitbraken en eigen onzorgvuldigheden voor de goal van de tegenstander zorgde voor een 11-21 ruststand in het voordeel van de favorieten.

Mochten de heren van Apollo na de tactische aanwijzingen van trainers Frank Salens en Erwin Vos de illusie gehad hebben dat er in de 2e helft wat te halen viel, maakte Tachos met 3 goals in minder dan anderhalve minuut duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Ondanks deze tegenvaller bleven de heren van Apollo strijdbaar en vochten voor elke bal. Samen met de eredivisionist spelend met enkele potentiele internationals maakten ze er voor het massaal toegestroomde handbalpubliek een aantrekkelijk schouwspel van.

Door middel van een aantal prachtige goals aan beide kanten werd de eindstand van 29-48 bereikt. Onder een groot applaus nam het eerste team van Apollo met gepaste trots afscheid van het landelijke bekertoernooi, en kan zich vanaf nu weer volledig richten op de competitie.