Strikte geheimhouding rond onderzoeksrapport aanbesteding dorpshuis

Voormalige Sint-Petrus' Bandenkerk/dorpshuis
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente is blij met de conclusies van het onderzoeksrapport naar de aanbesteding van het dorpshuis, maar geeft inwoners geen inzage.

Met chocoladeletters ontving de pers een persbericht van de gemeente Son en Breugel: “Aanbesteding dorpshuis is rechtmatig verlopen.” In het door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurde persbericht deelt de gemeente de conclusie van het door advocatenkantoor Hekkelman uitgevoerde onderzoek naar de meervoudige onderhandse aanbesteding van het dorpshuis. Volgens het persbericht zou met het onderzoeksrapport aan alle vragen omtrent de rechtmatigheid van de aanbesteding een eind komen. Ook meldde de gemeente dat alle informatie aan de gemeenteraad ter beschikking is gesteld, maar daarbij de gemeentelijke procedure niet is gevolgd.

De inwoners en de pers moeten aan de hand van dit persbericht aannemen dat dit de conclusie is die moet worden getrokken. Het onderzoek is opgevraagd door Ons Son en Breugel om zelf onafhankelijk de conclusies van het onderzoek te kunnen delen, maar wordt niet openbaar gemaakt. Raadsleden en de leden van het college hebben onder strikte geheimhouding het rapport ontvangen.

Omdat het onderzoeksrapport niet openbaar is, is het niet mogelijk onderzoek te doen naar de correctheid van de gedeelde conclusie van het college. Ook is het niet mogelijk om inhoudelijke vragen te stellen over het rapport aan de gemeente, advocatenkantoor Hekkelman of de leden van de gemeenteraad.

Post article

Post article