Search
Close this search box.

Studenten ROC Ter Aa en Summa College geven basisscholen les over leerplicht en leerrecht

Studenten ROC Ter Aa en Summa College geven basisscholen les over leerplicht en leerrecht
Foto: Pixabay CC0

Studenten van Het ROC Ter Aa uit Helmond en ROC Summa College uit Eindhoven geven tijdens de Dag van de Leerplicht op 16 maart les over leerplicht en leerrecht op 25 basisscholen in Zuidoost-Brabant.

Tijdens de Dag van de Leerplicht wordt stilgestaan bij het recht op onderwijs en dat onderwijs de basis is voor goede toekomstmogelijkheden van kinderen. Want na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak heb je veel betere kansen op een goede en leuke baan.

Geschiedenis

De studenten geven de lessen aan de bovenbouwleerlingen op de scholen waar zij op dit moment stage lopen. Ze zijn vrij om de les naar eigen inzicht samen te stellen en vorm te geven. Als het maar over leerplicht en leerrecht gaat. Ze kunnen bijvoorbeeld aandacht besteden aan de geschiedenis van de leerplicht of aan het feit dat er nog veel kinderen in de wereld zijn die geen recht op onderwijs hebben.

Bij diverse basisscholen zitten tijdens dit speciale uur ook wethouders uit deelnemende gemeenten in de klas. Zo bezoekt wethouder De Leeuw (Helmond) basisschool De Rank, wethouder Huijsmans (Asten) basisschool Bonifatius, wethouder V.d. Linden de Franciscusschool in Bladel en Het Palet in Hapert en gaat wethouder Vortman (Son en Breugel) naar OBS De Regenboog in Son en Breugel.

Deelnemers

De actie is een initiatief van de samenwerkende leerplichtambtenaren van de regio Eindhoven/De Kempen en Helmond/Peelgemeenten en de ROC ’s Ter AA en Summa. De 25 deelnemende scholen vallen onder de gemeenten Deurne, Beek en Donk, Helmond, Someren, Asten, Gemert-Bakel, Mierlo, Eindhoven, Bladel, Valkenswaard, Hapert, Veldhoven, Son en Breugel, Budel-Schoot en Keldonk.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


 Neem dan contact met ons op.