Search
Close this search box.

Suzanne van Beeck Calkoen wil het poolavontuur Fjällräven Polar aangaan

Suzanne van Beeck Calkoen wil het poolavontuur Fjällräven Polar aangaan
Foto: Suzanne van Beeck Calkoen

De Sonse Suzanne van Beeck Calkoen wil heel graag dat iedereen haar de bibberkou in stuurt.

Suzanne van Beeck Calkoen, geboren en getogen in ons eigen dorp, gaat op zoek naar avontuur en zoekt hierbij één van de meest extreme plekjes ter wereld op om het te vinden: de poolcirkel. De avonturier heeft al ervaringen met backpacken in onder andere Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuidoost-Azië, maar verkiest nu de kou boven de warmte door zich verkiesbaar te stellen voor de Fjällräven Polar expeditie.

Elk jaar organiseert het outdoormerk Fjällräven een poolexpeditie genaamd Fjällräven Polar. Fjällräven Polar is een uniek avontuur boven de poolcirkel, waarin deelnemers een 300 km lange trektocht met hondensledes maken. Het doel van Fjällräven is om te laten zien dat iedereen deze uitdaging kan en om hun spullen te testen onder extreme omstandigheden.

Suzanne van Beeck Calkoen doet dit jaar mee aan de Fjällräven Polar 2017 competitie. Van elk land mogen maar twee mensen meedoen, maar Nederland moet samen met België en Luxemburg twee afgevaardigden delen. Je kan op twee manieren gekozen worden; je kan door Fjällräven gekozen worden op basis van je aanmeldingsvideo of door de meeste stemmen van het publiek te krijgen binnen de Benelux.

“Ik doe hier dit jaar aan mee omdat het me echt fantastisch lijkt om onder extreme weersomstandigheden (temperaturen van -30 ̊C en eventuele sneeuwstormen) de echte wildernis te beleven. Verder leer je ontzettend veel over het overleven in de outdoors en omgaan met de kou”

Suzanne vraagt heel Son en Breugel om op ‘onze’ kandidate te stemmen. Stemmen kan tot 15 december 2016 via de website van Fjällräven Polar. En natuurlijk wil Suzanne er iets voor terug doen: als zij gekozen wordt, wil ze een uitgebreide reportage schrijven voor Ons Son en Breugel. Ook maak je met de jouw (anonieme) stem kans op mooie prijzen van Fjällräven.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play


Lees ook