Taakstraf en boetes voor te hoge asfaltberg bij A. Jansen

A. jansen BV
Foto: Google Maps

De eigenaar van A. Jansen BV is veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur voor het overtreden van vergunningvoorschriften voor de opslag van asfalt. Ook moeten twee bedrijven van de man elk 10.000 euro betalen. Dat meldt Rechtennieuws.

Volgens de Officier van Justitie handelden de eigenaar en de twee bedrijven in strijd met de voorschriften door het asfalt te lang op te slaan en de berg asfalt te hoog te laten worden. De verdediging voerde onder meer aan dat het altijd de bedoeling is geweest het asfalt op een milieuvriendelijke manier te reinigen. De opslag van het asfalt zou voor het milieu minder belastend zijn dan het afvoeren. De eis van de Officier van Justitie was 100 uur werkstraf waarvan 50 voorwaardelijk en 30.000 euro boete per bedrijf waarvan de helft voorwaardelijk.

De eigenaar van A. Jansen heeft volgens de rechtbank tussen 2010 en 2014 moedwillig gehandeld in strijd met de voorschriften uit de vergunning door het asfalt te lang op te slaan. Ook overtrad hij de maximaal toelaatbare opslaghoogte van het asfalt.

In de strafbepaling is meegenomen dat de berg mogelijk milieuschade kon veroorzaken, maar daadwerkelijke schade kon niet worden vastgesteld. De eigenaar speculeerde dat de installatie voor het verwerken van de berg binnen een korte termijn operationeel zou zijn, maar dat de berg niet binnen afzienbare tijd kon worden verwerkt.


Heet nieuws? Stuur de redactie een WhatsApp


Lees meer over A. Jansen BV

Post article

Post article