Search
Close this search box.

Talentvolle producer Hilll dropt tweede videoclip ‘Old Dance’

Dj Hilll/Noud Hilgerdenaar met een confettikanon
Foto: Noud Hilgerdenaar

De jonge muziekproducer Hilll, beter bekend als Noud Hilgerdenaar, heeft zijn tijd thuis omgezet in creativiteit. Het resultaat: zijn tweede videoclip ‘Old Dance’.

Door de maatregelen rondom het coronavirus zit de jonge Noud Hilgerdenaar veel thuis. Nadat hij al zijn schoolwerk af had, had de leerling van basisschool de Krommen Hoek tijd over. Deze tijd heeft hij omgezet in zijn tweede release ‘Old Dance’. “Ik vind het heel leuk om nummers te maken, maar afmaken lukte vaak niet vanwege tijd. Nu hoef ik niet naar school en heb ik na het maken van mijn schoolwerk meer tijd om in mijn muziek te steken.”

“Ik had melodieën in mijn hoofd en liet deze iedere keer horen aan mijn ouders. Die gaven mij dan tips en dan kon ik weer verder.” Samen met zijn vader Giel Hilgerdenaar maakten zij een videoclip die ze opnamen in de bossen van de Sonse Bergen en een loods. “In de clip val ik in slaap terwijl ik naar een oud liedje luister, die ik in mijn dromen in een nieuw jasje steek.” Ook komen beelden voorbij van de set die hij draaide in de jeugdtent van afgelopen carnaval, waar hij drie uur heeft mogen draaien.

Het is het tweede nummer dat Noud heeft geproduceerd. Zijn eerste nummer, ‘Hilll’, maakte hij nog samen met zijn muziekleraar van Key4Music. Inmiddels heeft Noud de basis onder de knie en is hij op eigen houtje zijn talent verder aan het ontdekken. “Ik wil nog een derde nummer maken. Daarvoor gebruik ik het programma Ableton.” Later wil hij net als zijn grote voorbeeld Martin Garrix muziek gaan produceren.