Te koop wegens gezin: café het Raadhuis

Café het Raadhuis
Foto: Ons Son en Breugel

In twee jaar tijd is het leven van Rob Meulenbroeks, de uitbater van café het Raadhuis, zo veranderd dat het tijd wordt om voor zijn gezin te kiezen.

Het ging afgelopen vrijdag wel heel snel door het dorp: café het Raadhuis stond te koop. “Het stond serieus nog geen drie minuten op de website van Horecasite of ik kreeg al appjes binnen,” zegt Rob Meulenbroeks, de huidige eigenaar van café het Raadhuis.

Het was in september 2015 nog groot nieuws dat Rob Meulenbroeks café het Raadhuis kocht. Maar ruim twee jaar later is de privésituatie van Rob ingrijpend veranderd met de komst van zoon Milan. “Ik verkoop het vanwege de kleine. Het is niet te doen om tot ’s nachts laat te werken en vervolgens heel vroeg weer op voor de kleine. Dat is slopend.” Als uitbater van een café in een klein dorp voelen Rob en partner Patricia de druk om altijd aanwezig te zijn. “Als ik of Patricia er een dag niet zijn, vragen mensen waar je bent.” De andere kant van de medaille doet Rob hiermee ook tekort. “Je mist zo veel dat je mensen teleur moet stellen. Ze begrijpen het ook, dat is nu eenmaal horeca. Maar dat voelt gewoon niet goed.”

De afgelopen jaren heeft Rob flink geïnvesteerd in het café. Niet alleen fysiek (met de buitenbar en de bouw van een veranda) maar ook organisatorisch. Rob was niet bang om bijvoorbeeld grote artiesten naar Son en Breugel te halen tijdens de carnaval en kerst. Hij stelt zichzelf ook dienstbaar op en wil zijn ervaring delen, zoals nu om stichting het IJsfeest te helpen om de horeca in eigen beheer op te zetten. De komende kerst zal Rob het dus nog aardig druk gaan krijgen, zeker met alle grote artiesten die hij naar zijn café haalt. “Ik ben bijna door mijn kaartjes heen, het is heel snel gegaan.”

Maar wat gaat Rob doen als het café verkocht is? “Dan ga ik jongerenwerk doen, of account manager.” Graag wil Rob het jongerenwerk in Son en Breugel nieuw leven in blazen, samen met de partijen die nu vrijwillig en professioneel jongerenwerk organiseren. Mogelijk speelt het café daar ook een rol in. “Ik wil in ieder geval niet achter een bureau zitten.”


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.

Post article

Post article