Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tegel eruit, plant erin

Regel eruit, plant erin
Foto: Pixabay CC0

Op zaterdag 22 april ruilen hovenier Bart Swinkels en boomkweker Wouter van de Oever jouw tegel gratis om voor een plant.

Met deze actie geven de groenondernemers aandacht aan het duurzaam inrichten van je tuin. Door verharding te vervangen door groen, draag je actief bij aan een betere flora en fauna, maar ook aan een duurzame afwatering van de tuin.

  • Zaterdag 22 april van 11:00 uur tot 16:00 uur
  • Kiosk Kerkplein Son én Pieter Breugelplein Breugel

Als je een tegel inlevert (maximaal 3 tegels per persoon) ontvang je –zolang de voorraad strekt- een plant. Je ontvangt ook de brochure Regenwater in de tuin. Daarin lees je hoe we in Son en Breugel samen werk maken van het gescheiden afvoeren van afvalwater van regenwater.

Afvalwater hoort in het riool en gaat naar de waterzuiveringsinstallatie. Regenwater is al schoon en gaat via tuinen en straten direct naar de Dommel. Miljoenen liters water hoeven dan niet onnodig stroomopwaarts opgepompt te worden naar Eindhoven.

Er zijn vele manieren om jouw regenwaterafvoer van de riolering af te koppelen en het water op een duurzame manier boven- of ondergronds af te voeren: via een regenton, grindkoffer of grindput, een infiltratiekrat, vijver of een zandvang. Bart en Wouter leggen je graag uit hoe je dat doet en wat verschillende oplossingen ongeveer kosten.

De actie van de hoveniers/kwekers wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Son en Breugel en recyclebedrijf Baetsen BV.

 Neem dan contact met ons op.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.