Search
Close this search box.

Tegoedbon energiezuinig witgoed voor inwoners met laag inkomen

Een eendje en een witte handdoek in een witgoed trommel
Foto: Pavol Tancibok CC0

Inwoners met een laag inkomen ontvangen in januari 2023 een tegoedbon van de gemeente Son en Breugel om energiezuinig witgoed aan te schaffen.

De flink gestegen energieprijzen zorgen ervoor dat veel inwoners moeite hebben met het betalen van hun energierekening. De gemeente geeft inwoners, die het hardst getroffen worden, een tegoedbon voor de aankoop van witgoed. Alle inwoners die de energietoeslag hebben ontvangen, krijgen automatisch een brief van de gemeente over de tegoedbon.

“Oude witgoedapparaten verbruiken vaak veel energie,” zegt wethouder Steven Grevink. “Mensen met een laag inkomen hebben vaak geen geld om hun oude witgoedapparaten te vervangen voor energiezuinige apparatuur. Met deze witgoedregeling helpen we deze inwoners met de aanschaf van (energiezuinig) witgoed. Waardoor zij energiekosten besparen. Gemiddeld kan het vervangen van een ouder model door een energiezuinig model een besparing van 75 euro per jaar opleveren.”

Wie komt in aanmerking?

Als je de energietoeslag ontvangen heeft, ontvang je ook automatisch een brief van de gemeente over de witgoed tegoedbon. Op www.sonenbreugel.nl/energietoeslag kun je een energietoeslag aanvragen. Als je de energietoeslag ontvangt, krijg je ook een brief van de gemeente met de code voor een tegoedbon.