‘Thuis legt zonnepanelen op appartementencomplex Sonse Donk

Zonnepanelen op het dak van Sonse Donk
Foto: 'Thuis

Op het dak van de Sonse Donk aan Snuitlibel zijn 88 zonnepanelen geplaatst, voor eigen verbruik van de bewoners van de 22 appartementen.

De bewoners mogen kiezen of ze meedoen. Als ze meedoen dan wordt hun appartement aangesloten op vier zonnepanelen. Als een huurder die nu niet mee wil doen verhuist, dan wordt het appartement na de verhuizing alsnog aangesloten. Helaas was er geen ruimte meer op het dak van Sonse Donk voor extra zonnepanelen om ook de energie op te wekken voor de algemene ruimten.

Een bewoner van de Sonse Donk vertelt aan ’thuis dat hij heel erg blij is dat er nu zonnepanelen op het gebouw geplaatst zijn. “Ik ben een liefhebber van natuur en groen en dit zal zeker een bijdrage leveren aan het milieu. Ik ga regelmatig wandelen met mijn dochter en dan zien we steeds vaker zonnepanelen. Ik ben me daar toen in gaan verdiepen en kwam tot de conclusie dat zonnepanelen voor mij op lange termijn financieel erg gunstig gaan zijn. Dus ik ben heel blij dat ik nu aan kan sluiten op zonnepanelen.”

“Kans benutten op besparen”

Naast de 88 zonnepanelen op het dak van Sonse Donk, werden er ook 200 zonnepanelen op het dak van Brabantiastaete in Waalre gelegd. “Met de ervaringen die we opdoen zetten we stappen om ons bezit verder te verduurzamen,” aldus Luc Severijnen, directeur-bestuurder van ’thuis. “Bewoners uit onze bestaande appartementengebouwen vroegen al eerder om zonnepanelen op hun woongebouw.

Tot nu toe kon dat niet omdat we bij de grondgebonden woningen zijn begonnen en het leggen van zonnepanelen op appartementengebouwen ingewikkelder is. Maar met elke ervaring die we nu opdoen weten we beter wat de mogelijkheden zijn en hoe we dit het beste kunnen doen. En naast verduurzaming is het ook een kans die we graag benutten om onze huurders te helpen bij het besparen op de energiekosten.”

Post article

Post article