Tien jongeren aangehouden na mishandeling buschauffeurs

Politie agent met bodycam
Foto: Wikipedia CC0

De politie heeft vanochtend tien jongeren uit Son en Breugel, waarvan twee minderjarig, opgepakt voor een mishandeling eind december.

Op woensdag 29 december haalden twee buschauffeurs van de firma Flixbus hun passagiers in Antwerpen op voor een rit naar Eindhoven. Tien jongeren die allemaal woonachtig zijn in Son en Breugel hadden een zitplaats gereserveerd in de dubbeldeks bus.

Toen de eindbestemming in zicht was, werden de jongeren aangesproken door één van de buschauffeurs op hun gedrag en het niet dragen van een mondmasker. Dit gesprek liep uit de hand. Er ontstond volgens de politie een gevecht tussen de jongens en de buschauffeur.

Aangifte

Bij de eindhalte aan de John F Kennedylaan stapte iedereen uit, maar liepen de gemoederen weer hoog op. De twee chauffeurs werden door de groep jongeren mishandeld. Hierbij liep een van de buschauffeurs een hoofdwond op. Ook sneuvelde een ruit van de bus.

Beide chauffeurs deden aangifte van mishandeling. Door de impact van de mishandeling gaven beide chauffeurs aan tijdelijk niet in staat te zijn om hun werk doen.

Post article

Post article